İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

CHP, Sansür Yasası’nı AYM’ye götürdü

0

CHP, bugün Resmi Gazete‘de Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanarak resmen yürürlüğe giren ‘Sansür Yasası’Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıdı.

AYM binası önünden açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, öncelikle Türk Ceza Kanunu‘na “halkı yanıltıcı bilgi yayma suçu” eklenerek gazeteciler ve sosyal medya kullanıcılarının bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası almasının önünü açan 29’uncu maddenin iptali için başvurduklarını söyledi:

“Bu bir Stalin yasasıdır. Daha büyük kayıplara yol açmaması için 29’ncu maddeyi AYM’ye sunduk. Yasanın tümüyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor, kanunun tamamını mahkemeye götüreceğiz. Kanun yapılırken yanlış yapılmış. Fahrettin Altun, Bartın’daki faciadan sonra resmi açıklamalar dışındaki açıklamaları dezenformasyon olarak saydı. Sayıştay Raporu‘nu bile dezenformasyon saydılar. Bu, muhalefeti, basını susturmaktır.”

‘Sansür Yasası’ Meclis’ten geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada konuyl ilgili şunları söylemişti:

“Sansür yasası kabul edildi. 29’uncu maddenin yürütmesini durdurma talebiyle AYM’ye gideceğiz, ardından da yasanın tamamı ile ilgili AYM’ye gideceğiz. Bu kanun çıksa da çıkmasa da Türkiye bir otoriter yönetimle karşı karşıyadır. Geçmişte AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, dur demeyecek misiniz, adalet istemeyecek misiniz?”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.