ManşetTürkiye

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Artvin’de ateş edildi

0

kılıçcaroğlu_mArtvin’deki Ardanuç Belediyesi hizmet binasının açılışını yapmaya giden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu konvoya ormanlık alandan ateş açıldı.

Konvoyun önündeki aracın şoförü olan er ağır yaralandı, iki astsubay da hafif yaralandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyda bulunanların durumu iyi. Yaralı askerler hastaneye kaldırıldı.

Kılıçdaroğlu bugünkü açılış ve miting programlarını iptal etmedi. Ardanuç’a karayoluyla gidemediğinden helikopterle belediye binasına gidecek ve burada bir konuşma yapacak.

“İki ayrı çatışma çıktı”

Kendisi de olay yerinde olan CHP Basın Danışmanı Onur Konuralp, bölgede 10-15 dakika arayla iki ayrı çatışma çıktığını da belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Artvin Valisinden aldığı bilgilerle olayı şöyle anlattı:

“Bölge zaten kritik olduğundan en üst düzeyde önlem alınmıştı. Konvoyun önünde koruma amaçlı üç zırhlı askeri araç vardı. Konvoy arkadaydı.

“Ormanlık alanda hareketlilik oldu, en öndeki araç o tarafa yönelince aracımıza ateş açıldı, çatışma çıktı.

“Konvoya saldırı hazırlığı olduğu anlaşılıyor.”

CHP Genel Merkezinden basına verilen bilgilere göre de bir kişi roketle konvoyu vurmaya hazırlanırken, korumalardan biri bunu fark ederek ateş açtı ve roketli saldırıyı engelledi.

Gazetelerdeki haberlere göre Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoya ikinci bir saldırı daha yapıldı ve CHP Lideri zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

CHP’li milletvekilleri bu bilgi öncesinde Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı olmadığını, güzergahı üzerinde çatışma çıktığını anlatmışlardı.

Kılıçdaroğlu da CNN Türk’e yaptığı açıklamada, sağlığının iyi olduğunu söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Saldırının arkasında FETÖ [Fethullah Gülen Terör Örgütü] olabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak Bianet.org

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.