ManşetEnerji

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu kuruldu

0

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan açıklamada, Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu kurulduğu duyuruldu.

Komisyonun jeotermal enerji ile ilgili konularda bilgi toplama, araştırma yapma, tedbirler geliştirme ve önerilerde bulunması amaçlanıyor.

Buna ek olarak komisyon Aydın, Manisa, Denizli, İzmir ve Muğla şehirlerinde saha incelemeleri yapıp, yaşanan süreçleri araştıracak, sonraki süreçte de aktif olarak izlemesini gerçekleştirecek ve bu hususları raporlama ile kamuoyuyla paylaşacak.

‘Hak çatışmaları yaşanıyor’

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç tarafından yapılan açıklamada “Jeotermal enerji son zamanlarda ülkemizde yoğun olarak tartışılan bir başlık. Geçtiğimiz aylarda Muğla’da bu yönde yapılmak istenen ihaleden, topumsal tepki sonrasında vazgeçilmiştir. Aydın, Manisa, Denizli, İzmir illerimizde bu konuda bir çok toplumsal uyuşmazlık, hak çatışmaları da yaşanıyor” denildi.

Açıklamanın devamında “Tüm bu gelişmeleri daha iyi anlayabilmek için CHP Doğa Hakları bünyesinde, söz konusu uyuşmazlıkların yoğun olarak yaşandığı illerden milletvekili temsilcilerinden oluşan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’nu kurduk” ifadeleri yer aldı.

Komisyon üyeleri

Komisyon tarafından yürütülecek çalışmaların, CHP’nin doğa hakları ve çevre politikalarını güçlendirmesinin amaçlandığı belirtildi. Açıklamada aktarıldığına göre komisyonda yer alacak ekip şu şekilde:

1) Ali Öztunç – Genel Başkan Yardımcısı – Kahramanmaraş Milletvekili

2) Süleyman Bülbül – Aydın Milletvekili

3) Haşim Teoman Sancar – Denizli Milletvekili

4) Mürsel Alban – Muğla Milletvekili

5) Mahir Polat – İzmir Milletvekili

6) Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu – Manisa Milletvekili

7) Gizem Özcan – Parti Meclisi Üyesi

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.