ManşetTürkiyeYerel

CHP İstanbul İl Başkanı değişimcilerin adayı Özgür Çelik oldu

0

İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi’nde dün yapıldı.

Genel merkezin desteğini arkasına alan eski İl Başkanı Cemal Canpolat ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel başta olmak üzere partide değişimi savunanların desteğini alan Özgür Çelik‘in yarıştığı kongre sonucunda, Çelik 342 oy, Cemal Canpolat 310 oy aldı. Çelik, 32 oy farkı ile CHP İstanbul İl Başkanı oldu.

Kongrede, her iki adayın da talebi doğrultusunda blok liste önergesi oy çokluğuyla kabul edilirken oy kullanma işlemi için de 13 sandık kuruldu.

Çelik: Tarihi bir kongre, Türkiye’yi kazanmanın başlangıcı..

Çelik’in seçtiği “beyaz listede” parti teamülleri gereği İmamoğlu yer alırken, Canpolat’ın “kırmızı listesinde” İBB Başkanı’na yer verilmedi. Kongrenin Divan Başkanı Çetin Soysal da her iki listede yer aldı.

Özgür Çelik, partinin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultayı’na gidecek 196 delegenin de seçildiği kongrede yaptığı konuşmada, “Bu kongre tarihi bir kongre demiştim. Bu bir başlangıç. İstanbul’dan Türkiye’ye umudu yaymanın başlangıcı, yeniden İstanbul’u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye’yi kazanmanın başlangıcı” dedi.

Çelik, “Yarın Cumhuriyet Halk Partisini tartışacak olanlara diyorum ki, lütfen lider sultasıyla il başkanı belirleyenleri tartışın. Lider sultasıyla ilçe başkanları belirleyenleri tartışın. Cumhuriyet Halk Partisi parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Özgür Özel kongreye katılmadı.

Protesto edilen Kaftancıoğlu’ndan teşekkür

Altı yıl boyunca İstanbul İl Başkanlığı görevini gerçekleştiren Canan Kaftancıoğlu, İl Başkanlığı’na ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Konuşması sırasında protestolarla da karşılaşan Kaftancıoğlu, konuşmasında “En güçlü olduğu anda görevi bırakan başka birini tanıyor musunuz” diye sordu.

Salonda zaman zaman “Halkın gururu Kılıçdaroğlu”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

İmamoğlu’ndan yenilenme ve güçlenme vurgusu

İlçe belediye başkanları ve İstanbul milletvekilleri ile birlikte kongrede yerini Ekrem İmamoğlu ise partililere seslenerek, yenilenme ve güçlenme için çalışacaklarına vurgu yaptı:  “Cumhuriyetimizin, partimizin ve İstanbul’un kurtuluşunun 100. yılını bu yıl bizler yaşıyoruz. Elbette daha mutlu yaşamak isterdik ama başaracağız, başaracağız, başaracağız. Asla vazgeçmeyeceğiz.”

Çelik’e tebrik: Birlikte, kol kola çalışacağız

Ekrem İmamoğlu, seçimden galip ayrılan Çelik’i sosyal medya hesabından da tebrik etti: “CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik’i tebrik ediyorum. Kazanan sadece genç ve başarılı bir parti emekçisi kardeşimiz ve ekibi olmadı; siyasi olgunluk, nezaket ve kapsayıcılık da oldu. İstanbul için birlikte, kol kola çalışacağız”

CHP’nin İstanbul İl Kongresi, birkaç açıdan birçok şehre kıyasla daha önemli. 1200 kurultay delegesinin 196’sı İstanbul’dan gelecek. Buradan gelecek delegelerin, 4-5 Kasım tarihinde düzenlenecek kurultayda önemli bir ağırlığı olacak. Ayrıca 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde hem iktidar hem de muhalefet açısından en kritik büyükşehrin İstanbul olacağı düşünülüyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.