ManşetTürkiye

CHP Grup Başkanvekili, Irak ve Suriye tezkeresine ‘hayır’ diyeceklerini duyurdu

0

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında Irak ve Suriye‘ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkereye “hayır” oyu vereceklerini duyurdu.

Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon için Cumhurbaşkanı’na verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkere Meclis Genel Kurulu‘nda görüşülecek.

Bahçeli: Önşartsız evet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün yaptığı partisinin grup konuşmasında tezkereye “önşartsız evet” diyeceklerini duyurdu.

Bahçeli açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesini temel alan tezkereye önşartsız evet diyeceğimizi, bu konunun tartışılacak, konuşulacak, müzakere edilecek bir yanının olmadığını kararlılıkla beyan ediyorum” dedi.

HDP ‘hayır’ diyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin grup konuşmasında tezkereye ‘hayır’ diyeceklerini duyurdu. Gazete Duvar’ın aktardığına göre Buldan, “Her yıl tezkerenin süresini bir yıl uzatan iktidar, bu kez süreyi iki yıl uzatmak istiyor. Demek ki İktidar, bir yıl sonra AKP grubunun kalıp kalmayacağından ve meclisi toplayamayacağından endişe ettiği için süreyi iki yıl uzatarak tezkereyi garanti altına almaya çalışmaktadır. Gidici olduklarını kendileri de görmektedir. Bu tezkere iktidarın aynı zamanda gidiş tezkeresidir” dedi.

İYİ Parti: Eleştirilerimiz var ama evet

İYİ Parti’de tezkereye “evet” oyu verecek partiler arasında. Parti genel başkanı Meral Akşener 20 Ekim tarihinde yaptığı konuşmada tezkere konusunda bir ön çalışma yaptıklarını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu çalışma yapıldı ve eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu vereceğimizi söylemek isterim.”

TİP: Amasız ve fakatsız hayır

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise “Tezkereye amasız fakatsız ‘Hayır’ diyoruz” ifadeleriyle partisinin pozisyonunu açıkladı.

Kadıgil, “Yoksul halk çocuklarının başka ülke topraklarında göz göre göre ölüme gönderilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEVA: Güvenliğimiz için evet

DEVA partisinin alacağı pozisyonu ise İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu açıkladı. Yeneroğlu açıklamasında “Ülkemize yönelen tehditlerin bertaraf edilmesi, askeri mevcudiyetimizin kesintiye uğramaması, o bölgelerde görev yapan askerilerimizin güvenliği için ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.