İklim KriziManşet

Chomsky: Trump’ın seçilmesinin en önemli sonucu iklim değişikliği konusunda olacak!

0

ABD’li düşünür Noam Chomsky, BBC’ye verdiği mülakatta Donald Trump’ın başkanlığının asıl zararının dünyaya olacağını söyledi.

BBC Newsnight programından Evan Davis’in sorularını yanıtlayan Noam Chomsky, Trump’ın seçilmesinin en önemli sonucunun reddettiği iklim değişikliği konusunda olacağını açıkladı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Cumhuriyetçi Parti’yi dünya tarihindeki en tehlikeli organizasyon olarak tanımlayan Chomsky, partinin insanlığın geleceğini tehlikeye attığını ifade etti.

Noam Chomsky

Donald Trump, iklim değişikliği ile ilgili yapılan değerlendirmeleri “sahte” olarak tanımlamış, kendisinden önceki Başkan Obama’nın imzaladığı düzenlemeyi iptal etmişti.

“Yönetimim kömüre karşı açılan savaşa son verdi”

ABD Başkanı Donald Trump, selefi Barack Obama’nın uygulamaya sokmuş olduğu küresel ısınmayla mücadele düzenlemesini geçersiz kılan yeni bir başkanlık kararnamesi imzalamıştı.

‘Enerji Bağımsızlığı Kararnamesi’, Barack Obama’nın imzalamış olduğu 5’ten fazla kararı geçersiz bırakıp ve fosil yakıt kullanımını destekliyor.

Kararnameyi çevresindeki kömür üreticilerinin alkışlarıyla imzalayan Trump, “Yönetimim kömüre karşı açılan savaşa son verdi” demişti.

(BBC Türkçe, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.