ManşetKoronavirüs Salgını

Cezaevindeki film yapımcısı Harvey Weinstein’a Kovid-19 tanısı konuldu

0

Hollywood’un ünlü yapımcısı Harvey Weinstein’ın tutuklu bulunduğu New York Ceza İnfaz Kurumu, yapımcıya yeni tip koronavirüs (kovid-19) tanısı konulduğunu açıkladı.

Weinstein, eski asistanı Mimi Haley‘e cinsel saldırıda bulunduğu ve eski oyuncu, kuaför Jessica Mann‘a 2013’te tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 23 yıl hapis cezası almıştı.

Kadınların maruz kaldığı tacizleri açıkladığı #MeToo hareketinin başlamasına sebep olan eski film yapımcısı, 24 Şubat’ta gerçekleşen duruşmada “basit cinsel saldırı ve tecavüz” ile “ağır taciz”den suçlu bulunmuştu.

Salgın cezaevlerine yayıldı

BBC’nin haberine göre kurumdan yapılan açıklamada 68 yaşındaki yapımcının cezaevinde karantinaya alındığı belirtildi. Weinstein’in avukatlarından İmran Ensari, konuyla ilgili kendilerine bilgilendirme yapılmadığını belirterek, “Weinstein’in sağlık durumuyla ilgili elbette endişeliyiz. Süreci yakından takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

New York’taki Wende Cezaevi‘nde 5 çalışan ve 10 mahkumda da Kovid-19’a rastlandığı açıklanmıştı. Virüsün hızlı bir şekilde yayıldığı ABD’de şu ana kadar 35 bin 60 kişiye kovid-19 tanısı konuldu, 457 kişi ise virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.