DünyaManşet

Çeyrek asır sonra Berlin Duvarı yeniden canlandırılıyor

0

Berlin Duvarı, yıkılışının 25. yılında tekrar canlanıyor. Ancak bu kez ‘yıkılmaz zanendilen duvar’ ve dikenli teller değil, içi helyum dolu balonlar kullanılacak. Balonlardan oluşan Berlin Duvarı, 9 Kasım akşamı saat 7 itibariyle ışıklandırılacak.

3 berlin duvarı...

Christopher ve Marc Bauder adlı iki sanatçı kardeşin projesi, 12 kilometrelik duvarın yarattığı karanlık ve umutsuzluğa inat, bu kez Berlin sokaklarını aydınlatacak. Söz konusu balonlar, helyumla doldurularak Duvar boyunca dizilecek.

Üzerine sanal mesajlar yazılabilen lambalar, Uzakdoğu’da kullanılan dilek fenerleri gibi, atmosfere bırakılacak. Hanover Üniversitesi’ndeki uzmanların imzası bulunan balonlar, çevrede yüzde yüz çözünebilecek şekilde yapıldı. Balonlar atmosfere bırakıldıktan ve bir yerlere indikten sonra çevreye zarar vermeyecekler.

4 berlin duvarı

İsteyenler balonların ‘velisi’ haline gelip, üzerine sanal mesajlar yazabilecek. Daha sonra balonları durdukları yerden çıkaracak ve gökyüzüne bırakabilecekler. https://fallofthewall25.com/ sitesine girerek balona mesaj yazanların isimleri ve mesajları, Facebook’taki https://www.facebook.com/fallofthewall25 sayfasında da paylaşılacak.

3 gün boyunca şehri aydınlatacak olan balonlar sayesinde hem genç Berlinliler, hem de şehri ziyaret edenler, Duvar’ın şehri nasıl ikiye ayırdığını görmüş olacaklar.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.