Doğa MücadelesiManşetUncategorized

Çevre Mühendisleri Odası’ndan Validebağ Korusu Deresi inceleme raporu

0

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi, Validebağ Korusu Deresi inceleme raporunu yayınladı.

10.validebağ korusu deresi inceleme raporu

24 Ocak’ta bölgeye yapılan teknik inceleme sonucu kaleme alınan raporda Validebağ Korusu içinde bulunan açık derede “köpürme” meydana geldiği bilgisi ile tekrardan deredeki kirletici durumu ve kirletici kaynağının tespiti amaçlanıyor.

Raporda ortaya çıkan sonuca göre dereye karışan çimento ve agrega atıkları, derede ve kanalette çökmelere neden olmakta. Zamanla katılaşan bu kirleticilerin dereyi geri dönüşü olmayan bir duruma götürdüğü de belirtiliyor.

11.çevre mühendisleri odası istanbul şubesi

Analiz sonuçları ve yerinde yapılan tespitle belirlenen bir diğer bulgu ise dereye dökülen atıksuların hiçbir önlem alınmadan deşarj ediliyor olması. Bunun yanında atıksuları kanala bağlamak yerine, yüzlerce konut arasından
geçirerek dereye verilmesi, Yüzeysel Su Kalitesi Yönetim Yönetmeliği’nin “Yüzeysel suların biyolojik, fiziko-kimyasal ve kimyasal açıdan kalitelerinin korunması maksadıyla her türlü atık ve artık, mevcut su kalite durumunu ve ekolojisini bozacak şekilde alıcı su ortamına bırakılamaz” maddesine aykırı olduğu da raporda dile getiriliyor.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin Validebağ Korusu Deresi ile ilgili  dereden ve dereyi besleyen kanaldan alınan numunelerde analizler yaptırılarak hazırladığı teknik tespit değerlendirme raporuna cmo.org.tr/ den ulaşmak mümkün.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.