İklim KriziManşetTürkiye

Çevre aktivistleri: Bursa Yunuseli Havaalanı yangın söndürme üssü olsun

0

Bursa’da çevre aktivistleri, Yunuseli Havaalanı’nın yangın söndürme üssü olarak kullanılması çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, geçtiğimiz yıllarda Bursa ve çevresinde meydana gelen orman yangınlarını da hatırlattı ve “Bursa yanmasın, kül olmasın istiyoruz. Orman yangınları başlamadan gerekli önlemlerin alınmasını ve bu önlemlerin alındığından emin olalım istiyoruz” dedi.

‘Merkezi hükümetin sorumluluğunda’

Eyleme Bursa Barosu, Bursa Tabip Odası, TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, KESK Bursa, Nilüfer Kent Konseyi, Doğader, Bursa Çevre Platformu ve çevre aktivistleri katıldı.

Avukat Gürkan Altun basın açıklamasında, orman yangınlarına karşı koruma, önleme ve müdahalenin merkezi hükümetinin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

‘Hava gücü hayata geçirilmeli’

Bursa Barosu Başkanı, Manavgat, Bodrum ve Marmaris’teki orman yangınlarında havadan müdahale konusunda sorun yaşandığına işaret ederek, Bursa’da da olası bir yangına müdahale edebilecek bir hava gücünün ivedi olarak hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti:

Orman yangınlarına müdahale edebilecek bir hava gücü ivedi olarak hayata geçirilmelidir. Bu amaçla ilk atılması gereken adımlardan birisi, yangın söndürme filosunun genişletilmesi ve uçuşlara kapatılıp imara açılmak istenilen Yunuseli Havaalanı’nın yangın söndürme hava üssü olarak kullanılmasıdır.”

‘İmara açma yaklaşımından uzak durulmalı’

Altun, Yunuseli Havaalanı’nın yangın söndürme hava üssü olarak kullanılması konusunda uzmanların da aynı görüşte olduğunu kaydetti ve şöyle devam etti:

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni Yunuseli Havaalanı arazisini imara açma yaklaşımından uzak durmaya ve mevcut haliyle korumaya, Orman Genel Müdürlüğü’nü ve diğer yetkilileri de Bursa’da yangına karşı bir hava gücü oluşturmaya davet ediyoruz.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.