Doğa MücadelesiManşet

Cerattepe davasında müdahil avukatlardan reddi hakim talebi

0

Artvin’in Cerattepe bölgesinde yapılmak istenen madene karşı 750 kişi ve kurumun müdahil olduğu dava bugün Rize İdare Mahkemesi’nde görüldü. Müdahil avukatlar OHAL uygulamaları ve adil yargılama olmadığı gerekçesiyle mahkeme heyetini reddedip, salonu terk etti.

40

Dava öncesi açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, “Duruşma gününün yaklaşması ile birlikte maden şirketi ve işbirlikçilerinin kamuoyunu yanıltma, tehdit ve korkutma çabaları artmıştır. Bir hukuk devletinde yargılama ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlara açıktır” diye konuştu.

Reddi Hakim talebi sonrasında salonu terk eden müdahil avukatlardan Bedrettin Kalın’ın mahkeme önünde yaptığı açıklamayı Yeşil Artvin Derneği facebook sayfasından izleyebilirsiniz.

Saat 09.00’da başlaayan davaya sadece müdahiller alınırken, destek için gelen diğer yurttaşlar adliye önünde bekledi.

Rize İdare Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında davaya müdahil olan 70’ye yakın avukattan 20’ye yakını duruşma salonuna girebilirken, saat 12.00’a gelindiğinde dava duruşmasına 15 dakika ara verildi. Aranın ardından davanın görülmesine tekrar başlandı. Verilen aranın ardından süren dava duruşmasında hakim ve mahkeme heyetinin tarafsızlığını kaybettiği gerçeksiyle müdahil avukatlar, reddi hakim talebinde bulunarak saat 14.00 sıralarında salonu terk ettiler.

 

(Yeşil Gazete, İleri Haber, Posta)

You may also like

Comments

Comments are closed.