ManşetTürkiye

Cem Özdemir: “Polisin orantısız tepkisini şiddetle kınıyorum”

0

Almanya Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir devam eden Gezi Parkı direnişi hakkında bir açıklama yaptı. Polisin orantısız güç kullanımını kınayan Cem Özdemir şunları söyledi:

“Polisin barışçıl protestoculara karşı gösterdiği orantısız tepkiyi şiddetle kınıyorum. Protestoculara uygulanan orantısız güç kullanımının derhal sona erdirilmesini ve olayların bir Meclis Araştırması Komisyonu tarafından araştırılmasını talep ediyorum.

Bu olayların Kanal Istanbul dan Hes’lere, Hasankeyf’e ve Nükleer santrallerine kadar ve en sonunda Istanbul Taksim’deki Gezi Parkı’nda hükümetin çevre ve doğa politikası konsundaki duyarsızlığını anlamakta güçlük çekiyorum. Ne yazık ki AKP ve Erdoğan hükümetinde ağaçların, çayların, nehirlerin, hayvanların ve Türkiye’yi Türkiye yapan bütün güzelliklerin lobisi yok. Görünen o ki o lobiyi ancak duyarlı vatandaşlar oluşturabilir. Onları canı gönülden kutluyorum. Bizler evrensel çevreciler olarak onların her zaman yanında olacağız. Çünkü yeşiller ve çevreciler hep ileriki kuşakları da düşünmek zorundadır.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.