İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Canan Kaftancıoğlu’na bir soruşturma daha

0
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yönelik sözleri gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ‘resen’ soruşturma başlattı.

Erdoğan’ın avukatları da suç duyurusunda bulundu: Cezalandırılsın

Erdoğan’ın avukatları da, Cumhurbaşkanı hakkında ‘küçük düşürücü ifadeler’ kullandığı gerekçesiyle Kaftancıoğlu hakkında ayrıca suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Kaftancıoğlu’nun 12 Ağustos’taki toplantıda yaptığı konuşmada Erdoğan’a yönelik küçük düşürücü, aşağılayıcı ve hukuk düzeni tarafından hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir üslup ile yüz kızartıcı ifadeler kullanmak suretiyle onur, şeref ve haysiyetini zedelediği ve ağır hakaretler ile kişilik haklarını ihlal ettiği iddia edildi.

“Şüpheli hiçbir ahlaki ve toplumsal değerle bağdaşmayacak şekildeki ifadelerle müvekkilime alenen hakaret etmiş ve bu hakaretleri basın yoluyla yapması sebebiyle suçun nitelikli hali sübut bulmuştur” ifadesine yer verilen dilekçede Kaftancıoğlu’nun “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan cezalandırılması istendi.

Ne demişti?

Canan Kaftancıoğlu, partisinin il gençlik kolları başkanlarının toplantısında şunları söylemişti:

“Partimize, partimizin ilkelerine, gençliğinize, kendinize ve sizlerin hayallerini hedefleri hâline getiren genel başkanımıza, genel başkanımızın sizlere sunduğu imkanlar ve sizin genel başkanımıza, partimize oluşturduğunuz ve artırdığınız enerjiye güvenerek belki de dünya tarihinde bir ilki başaracağız. Demokrasi yoluyla bir diktatörü bu ülkeden göndereceğiz”

You may also like

Comments

Comments are closed.