TürkiyeManşet

Bir günde 19 orman yangını: Çanakkale’de 25 hektar alan yandı

0

Çanakkale‘nin Yenice ilçesinin Kızıldam köyünde çıkan yangın, 19 saatin ardından kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, yaklaşık 25 hektarlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini söyledi:

Dün saat 14.04 sıralarında bu yangın çıktı ve 14.20’de ilk müdahaleyi yaptık. Buraya hava araçlarıyla iki uçak, yedi helikopter, on dozer, 48 arazöz ve yaklaşık 250 personelimizle birlikte ve ilçe belediyelerimizin gönderdikleri arazözlerle müdahale ettik.

Karacabey, yangına müdahale ekiplerinin Kızıldam’a doğru giden yangını köye ulaşmadan durdurduğunu ve köyün zarar görmediğini söyledi.

12 ilde 19 yangın

Dün, Çanakkale’yle aynı zamanlarda Türkiye, farklı bölgelerinde orman yangınlarıyla boğuştu. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 12 ilde meydana gelen 19 orman yangınından 15’inin kontrol altına alındığını, üçünün söndürüldüğünü bildirdi.

Bakan; İzmir Torbalı, Manisa Soma, Antalya Manavgat ve Aksu, Hatay Dörtyol, Muğla Marmaris ve Seydikemer, İzmir Aliağa ve Balçova, Konya Beyşehir, Hatay Alahan ve İskenderun, Şırnak, Gaziantep İslahiye ve Balıkesir İvrindi’de çıkan orman yangınların kontrol altına alındığını; Bursa Kestel ve Gürsü ile Aydın Bozdoğan‘daki yangınların ise söndürüldüğünü söyledi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.