İklim KriziManşet

Cambridge Üniversitesi iklim değişikliği konuşmacısını arıyor

0

Bu yıl Cambridge İklim Dersleri Serisi’ne katkı verecek olan Climate Tracker, “Climate Change is NOW” adlı yazı yarışması düzenlediğini duyurdu.

Etkilerini çoktan deneyimlemeye başladığımız iklim değişikliğinin dünya genelinde farkındalığını artırmak isteyen Climate Tracker, dünyanın her yerinden insanları iklim değişikliğinin ait oldukları toplulukları nasıl değiştirdiğini anlatan makaleler yazmaya davet ediyor. Yapılan açıklamada, makalede iklim değişikliği sorunlarıyla nasıl savaşılacağına dair görüşlerin veya sorunlarla şu an nasıl başa çıkıldığına ilişkin örneklerinin yer alabileceği belirtiliyor.

Yarışmanın kazananı 22 Şubat tarihinde Climate Tracker tarafından Cambridge’te verilecek derste video veya canlı yayın aracılığıyla konuşma şansı yakalayacak, en iyi beş yazar ise resmi Cambridge sertifikası alacak.

Yarışmaya katılmak isteyen adaylar 2 Şubat tarihine kadar makalelerini yazmak zorunda. Makale, ulusal, bölgesel, yerel veya uluslararası seviyede gazete, dergi, blog, internet haber sitesi gibi mecralarda yayımlandıktan sonra, adaylar makalenin linkini Climate Tracker uygulamasına yükleyecek. Climate Tracker ise uygulama aracılığıyla yüklenen makaleleri revize edecek, geri beslemelerde bulunup ipuçları verecek ve en iyi yazarları seçecek.

Yarışma aynı zamanda video ve radyo formatlarına da izin veriyor. Video için yapmanız gereken, konuyla ilgili kaydettiğiniz videoyu YouTube’a koymak ve linki göndermek. Radyo için ise yine katıldığınız programın linkini göndermeniz gerekiyor.

Yarışma, katılımcılara makalelerini istedikleri dilde yayımlama fırsatı da veriyor. Makale dilini seçerken hangi hedef kitleye neden ulaşmak istediğinize dikkat etmeniz öneriliyor.

Yapılan açıklamaya göre yarışmaya 18-30 yaş arasındaki kişilerin katılım sağlayabileceği belirtirse de, bu şartı karşılayamıyorsanız bile yarışmaya katılmanız öneriliyor ve ekleniyor: “Yaş sadece sayıdan ibarettir”.

Yarışma hakkında daha fazla bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

(İklim Haber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.