DünyaManşet

Kaliforniya’daki Thomas yangını New York şehrinin yüz ölçümünü aşan bir alanı kül etti

0

ABD’nin Kaliforniya eyaletinin güneyinde geçtiğimiz Pazartesi günü 6 farklı bölgede başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak binlerce hektarlık alanı küle çevirdi. Santa Barbara yakınında, güneydeki yangınlar yüzlerce evi kullanılamaz hale getirdi.

Şimdiye kadar 200 bini aşkın kişi evlerinden tahliye edildi. Yaklaşık 800 ev zarar gördü, 90 bin ev ve işyeri elektriksiz kaldı. Havadan ve karadan yürütülen yangın söndürme çalışmalarında 8 bin 500 itfaiye eri görev yapıyor.

Thomas yangını olarak adlandırılan ve Kaliforniya’da 1932 yılından bu yana meydana gelen en büyük 5’inci yangında, 230 bin hektarlık alan kül oldu. Yangında New York şehrinin yüz ölçümünü aşan bir alanın etkilendiği belirtiliyor.

Kaliforniya Valisi Jerry Brown, geçen hafta Santa Barbara, San Diego, Los Angeles ve Ventura bölgeleri için acil durum ilan ederek bu bölgelerin yangınla mücadele için ek kaynak alabilmesine olanak sağlamıştı.

Geçtiğimiz hafta 70 yaşındaki bir kadının Ventura Country’de alevlerden kaçmaya çalışırken yaptığı araba kazasında hayatını kaybettiği, San Diego ilçesindeki safkan at eğitim tesisinde en az 46 atın öldüğü bildirildi.

 

(Reuters, VOA, CNBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.