Burdur’da yangın: 21 ev hasar gördü, 300 hektar orman yandı

Çarşamba günü öğle saatlerinde çıkan yangın 21 saat sonunda kontrol altına alınabildi.

Burdur‘un Bucak ilçesinde dün başlayan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan 21 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Yedi mahallenin tahliye edildiği ve 21 evin hasar gördüğü yangında, 300 hektar ormanlık alan kül oldu. Yangınla ilgili altı kişi de gözaltına alındı.

200’den fazla kişi tahliye edildi

Yangın, Çobanpınarı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, dün saat 12.00 sıralarında çıkmıştı. Kocaaliler beldesi Gökalan ve Çınar mahalleleri, Karaseki köyünün Özkaraseki bölümü ile Kargı ve Çobanpınarı köyleri, yangın nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldı.

Üç uçak ve yedi helikopterle müdahale edilen yangın bölgesine, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik geldi. Bucak’ta yangın yönetim merkezi kurulurken, ekipler bu noktadan yönlendirildi.  DHA’nın haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yönetim merkezine gece saatlerinde geçti.

Fotoğraf: DHA

Altı kişi gözaltına alındı

Bakan Pakdemirli, “Saat 12.00 civarında çıkan yangına 12.10’da ilk müdahale araçlarımızla müdahale edildi. Burdur Bucak Çobanpınarı köyünde çıkan yangında şu ana kadar 21 ev zarar gördü ve 7 mahalle tahliye edildi, tahliye edilen kişi sayısı 200’ü aştı” dedi.

Bakan Pakdemirli, afetzedelerin bir kısmının yurtlara yerleştirildiğini, bir kısmının ise yakınlarının yanına gittiğini, yangın alanındaki hayvanların da tahliye edildiğini söyledi.

Yangına 6 uçak, 11 helikopter, 76 arazöz, 37 iş makinesiyle müdahale edildiğini belirten Pakdemirli, “Şu ana kadar yangının etki alanı 300 hektar civarında gözüküyor. Yangınla ilgili 6 kişi gözaltında. Kolluk ve savcılık, adli merciler araştırmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.

21 saatte kontrol altına alındı

Havanın aydınlanmasıyla havadan da yoğun müdahale edilen yangın, bugün saat 09.00 sıralarında kontrol altına alındı. Helikopterler ile Kargı Dağı eteğindeki Kargı Mahallesi’nde soğutma çalışmalarına ağırlık verildi.

Yangına yakın noktada bulunan baraj, helikopterlerin su ihtiyacı için kullanıldı. Yerleşim yerlerinin olduğu yerlerde ise TOMA, soğutma çalışmalarına destek verdi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR