DünyaManşet

Bu yıl on binlerce insan açlıktan ölecek

0

Somali’deki Birleşmiş Milletler yetkilileri ülkedeki kıtlık kontrol altına alınana dek, onbinlerce kişinin daha kişinin açlıktan öleceğini açıkladı.

Somali’de altı ay önce gıda krizi ilan edilmişti, bu ülkedeki gıda yardımı gereksiniminin, gelecek Temmuz ve Ağustos aylarına dek yüksek olacağı belirtiliyor.

Somali’deki BM Yardım faaliyetlerinin başındaki isim olan Mark Bowden BBC’ye yaptığı açıklamada, yetersiz beslenme oranlarının dünyanın en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti.

Bowden, 250 bin Somalilinin hala açlık çektiğini vurguladı.

“Geçen yıldan bu yana onbinlerce kişinin öldüğünü biliyoruz.” diyen Bowden, yetersiz beslenme düzeylerini de “inanılmaz derecede yüksek” diye tanımladı.

Michael Bowden, “En büyük sıkıntıyı çocuklar yaşıyor. Somali’deki yetersiz beslenme oranı dünyanın en yükseği. Çocuk nüfusunun yüzde 50’si ciddi ya da akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya” diye konuştu.

Yetersiz beslenme düzeylerinin biraz azalmaya başladığını belirten Bowden, buna karşın krizin gelecek altı ya da yedi ay daha süreceğini vurguladı.

BM krizin 1,5 milyon kişiyi evlerini terk etmek zorunda bıraktığını tahmin ediyor.

Uzmanlar Somali’de yaşanan açlığı, Doğu Afrika boynuzunda iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan kuraklığın son iki yıldır rekor seviyeye ulaşmasına bağlıyor.

(BBC, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.