LGBTİ+ManşetTürkiye

Bu kez çay fırlatılmadı, yasaklandı: Kadıköy Kaymakamlığı’ndan LGBTİ+’lara yasak

0

Onur Ayı yasaklarında yeni bir zirveye ulaşıldı. İzmir’de polis Onur Ayı pikniğine karşı teyakkuza geçmişken, İstanbul el büyüttü. Kadıköy Kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin çay etkinliğini yasakladı.

Kaos GL‘nin aktardığına göre; derneğin senelerdir çeşitli kafelerde düzenlediği İstanbul’da İngilizce konuşanlara yönelik “Tea&Talk” etkinliği Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasaklama kararı, çay etkinliğinin yapılacak kafeye tebliğ edildi.

Kadıköy Kaymakamlığı’na göre LGBTİ+’ların bir kafede oturup çay içmesi ve sohbet etmesi “uygun değil”.

Film de yasaklanmıştı

Kadıköy Kaymakamlığı, 7 Haziran’da BEKSAV’da Pride filminin izlenmesini de yasaklamış ve film izlemek isteyenleri gözaltına almıştı:

“Sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlar göz önüne alındığında, yapılacak etkinliğin genel ahlaka aykırı olduğu toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiştir.”

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, yasak kararının ardından Instagram hesabından şöyle dedi:

“Kadıköy Kaymakamlığı çay içmemizi yasakladı!?! Yıllardır sorunsuz şekilde yaptığımız tea&talk etkinliğimiz bu sefer yasaklandı. Ancak absürt yasaklarıyla bizi engelleyebileceklerini sananlar yanılıyorlar. Lambdaistanbul organizesinde bu seferlik ekranlarımızın başında buluşup çay içip sohbet ediyoruz. Bu tehlikeli (!) etkinliğe katılmak için bize dm atabilirsiniz.”

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.