İklim KriziManşet

[Bonn 2017] COP23’te “Günün Fosili” ödülünü Almanya ve Avustralya paylaştı

0

Uluslararası İklim Eylem Ağı (CAN International) tarafından her COP konferansında olduğu gibi bu yıl da “Günün Fosili” (The Fossil of the day) ödülleri, Bonn’da sahiplerini bulmaya devam ediyor.

Günün (14 Kasım) ilk fosil ödülünün sahibi 2017’deki emisyonlarını artıran ve 2020 hedeflerine göre emisyonlarını azaltmayı taahhüt eden ama bunu gerçekleştirememe riskiyle karşı karşıya kalan Almanya’nın oldu.

Avustralya kirli oynuyor

Günün fosili ödüllerinde Avustralya ikinci kez liderliğe oynadı. Avustralya, Kayıp ve Hasar hakkında düzenlenen oturumda müzakerecilerin Varşova Uluslararası Mekanizması’nın (WIM) kaynaklarını artırmak ve yenilikçi kaynakları araştırmak için yürüttüğü tartışmayla 11 Kasım’da aldığı ödülü ikinci bir ödülle pekiştirdi.

Gün Işığı’nın sahibi G77

Gelişmekte olan 77 Birleşmiş Milletler üyesinin ortak ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla kurulan G77, iklim değişikliği ile mücadele eden savunmasız ülkelere karşı zirvede muhalefet yapan zengin ülkelerin yanında yer alması nedeniyle CAN üyeleri tarafından “Günün Işığı” (Ray of The Day) ödülüne layık görüldü.

 

(climatenetwork, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.