Kategoriler: DünyaManşet

Bolivya’da cezaevi yangını: 30 ölü

Bolivya’nın doğusunda aşırı kalabalık maksimum güvenlikli cezaevinin bir bölümünü kontrol altına almak için tutuklular arasında çıkan çatışmada çoğu yangında olmak üzere aralarında çocuklarında bulunduğu 30 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında 18 aylık bir bebekte bulunuyor.

Yangın, Santa Cruz’un kenar semtlerindeki bir cezaevinde meydana geldi.

Emniyet müdürü Alberto Aracena, cuma günü erken saatlerde başkent Santa Cruz’un dışındaki Palmasola cezaevinde gaz bombası kapsülünün patlamasıyla meydana gelen yangındaki arbedede yaralanan 50 kişiden 7’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Aracena, cesetlerin çoğunun yandığını ve ölü sayısının artmasının beklenildiğini söyledi.

Aracena muhabirlere, “Cezaevindeki iki hücre bloğunda kontrolü ele geçirme savaşı vardı,” dedi ve şafak vakti A bloğundaki mahkumların, B bloğunda metal bir propan depoyu havaya uçurduklarını söyledi. Erbel Radyosu, olay yerinden yaptığı haberde patlamadan sonra silah seslerinin duyulduğunu belirtti.

Yaralılar ambulansla taşınırken, savcılar yangında hayatını kaybedenleri saymak için cezaevine girdiler.

Yetkililer, cezaevini denetim altına almalarının dört saatten fazla sürdüğünü söylediler. Yetkililer yangının kontrol altına alındığını söylese de, öğle saatlerinde binadan duman yükselmeye devam etti. Aracena, 256 mahkumun tahliye edildiğini belirtti.

Latin Amerika’da pek çok cezaevinde olduğu gibi, çoğu duruşmasını bekleyen 3,500 mahkumla dolu olan Palmasola da büyük ölçüde mahkumların denetimi altında.

 

Haber: Özde Çakmak

(Yeşil Gazete, BBC, Telegraph, Associated Press, Washington Post)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi