Ekolojik YaşamManşet

Boğaziçinde kıtalararası bisiklet gezisi

0

Bisikletliler Derneği’nin 2001 yılından bu yana 6. kez düzenlediği Dünya Çevre Günü Kıtalararası Bisiklet Gezisi etkinliği 10 Haziran Pazar günü Taksim’den start alacak. Dernek tarafından yapılan açıklamada geziye katılmak isteyen bisikletseverlerin saat 09:00 gibi Taksim Meydan’ında toplanmaya başlamaları istenerek, saat 10:00’da gezinin başlamasının planlandığı belirtildi.

Etkinlik istikameti Taksim’de başlayacak, ardından Şişli, Mecidiyeköy, Balmumcu güzergahından Boğaziçi Köprüsü’ne çıkılacak, ardından Nakkaştepe kavşağından Beylerbeyi, Üsküdar yolu takip edilerek Harem’de son bulacak.

Bisikletliler Derneği katılımcıların kask takması zorunlu olduğunu, gezi sırasında kullanılacak bisikletin frenlerinin de tam olarak çalışıyor olması gerektiğini belirtti. Ortalama 15 km hızla sürdürülecek gezi sırasında sürat yapılmasına da izin verilmeyecek.

Etkinlik başlangıç alanında tüm bisikletlerin güvenli bir sürüş için ikili sıraya girmelerini rica eden dernek yetkilileri bu kurala riayet edenlere çekiliş numarası ve 1000 adet kadar tişört, biletlik dağıtılacağını da ifade etti. Bitiş alanında bu numaralardan çekiliş ile şanslı 5 katılımcıya CARRARO marka MTB bisikletler armağan edilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.