ManşetEğitimEmekİfade Özgürlüğü

Boğaziçi’nde 1 Mayıs standına müdahale: Darp ve gözaltı

0

Boğaziçi Üniversitesi‘nde bugün kampüs içerisinde açılan 1 Mayıs İşçi Bayramı standına polis müdahalesi gerçekleşti. Devrimci Gençlik Birliği (DGB) tarafından açılan standa polis ve özel güvenlik tarafından sert müdahale gerçekleştirildi.  Öğrencilerin darp edilerek kampüs dışına çıkarıldığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

Öğrenciler müdahale anlarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Görüntülerde bazı öğrencilerin darp edildiği, bazılarının kolunda çizikler olduğu ve kıyafetlerinin yırtıldığı görüldü.

Kameralara yansıyan o anlarda gruba müdahale eden güvenlik görevlilerinin “Al bunu, öğrenci değilsin sen” dediği duyuldu.

Boğaziçi Direnişi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda “ÖGB ve polis işbirliğiyle sıra arkadaşlarımız gözaltına alındı! Okula çevik sokularak şiddetle gözaltına alınan arkadaşlarımız okulun güvenlik görevlilerinin sürdüğü bir araçla ifadeye götürülüyor” denildi. Müdahale anlarında bazı öğrenciler yüzüstü yere yatırıldı.

Öğrenciler polis barikatlarına karşı “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı.

Kampüs içerisinde öğrenciler tarafından polis müdahalesine ilişkin olarak yapılan basın açıklamasında iktidara şöyle tepki gösterildi:

“Kampüs içerisine sokulan sivil polisleri burada protesto ediyoruz. Gücünü siyasal iktidardan alan faşist saldırılar karşı da sadece üniversitede değil, karşımıza çıktıkları her alanda mücadele edeceğiz. Bunların karşısına her koşulda en güçlü biçimde dikileceğiz. Yaslandıkları siyasal iktidarı da bugüne dek olageldiği gibi hedef tahtasına koymaktan geri durmayacağız. Çünkü he fırsatta ifade ettiğimiz gibi; piyonu değil, şahı istiyoruz. “

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.