ManşetTürkiye

Bodrum’dan Diyarbakır’a barış için yürüyenler Ankara’ya ulaştı

0

Bodrum’dan Diyarbakır’a dorğu yürümeye başlayan, “Barışa Yürüyorum” katılımcıları Ankara’ya ulaştı.

29

Facebook sayfaları üzerinden açıklama yapan ekip, “‪#‎Bodrum‬’dan ‪#‎Diyarbakır‬’a barış yürüyüşünde ‪#‎Ankara‬’dayız. 12:00’da Yüksel Caddesi’nde olacağız. Meclise doğru yürüyüş gerçekleştirdikten sonra Dikmen Kapısı’nda basın açıklamasını okuyup barış yürüyüşümüzün sonraki rotası olan ‪#‎Adana‬ için devam edeceğiz. Ölüm değil yaşam için ‪#‎BarışaYürüyorum‬! ‪#‎AşitiBarışPeace‬!” mesajını paylaştı

27 Aralık Pazar günü Bodrum’dan yola Barış yolcularına İzmir’den gelen bir grup da destek vermişti.. Grup adına yola çıkarken açıklama yapan Meyil Delen yürüyüş için, “Batının vicdanının henüz ölmediğini hala kardeşlik adına bir umudun olduğunu gösterecek” dedi.

30

Delen, “Bugünlerle başa çıkmanın, savaşı, ölümleri, yıkımı durdurmanın yolu, barışa ilişkin talebimizi daha yüksek sesle, hep birlikte cesaretle söylemekten ve bölge halkıyla dayanışmaktan geçiyor” ifadelerini kullandı.

“Yeni yılda barış için Diyarbakır’a yürüyorum” sloganıyla yola çıkan grup, 29 Aralık’ta Ankara’da, 30 aralık’ta Adana ve Antep’te, 31 Aralık’ta Urfa’da olacak.

Grup aynı günün akşamında Diyarbakır’a varmayı hedefliyor.

 

(Yeşil Gazete, IMC.tv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.