Kültür-Sanat

Bob Marley 68 yaşına girerken…

0

Yıllar boyunca büyük kitleleri peşinden sürüklemiş, özgürlüğe, sevgiliye ve hayata olan tutkuyu hayran kaldığımız sözlerle ifade eden efsane müzisyen Bob Marley’in 68. doğum yıldönümü 1 Şubat’ta (yarın gece) Babylon’da kutlanacak.

Sattas yeni albümünü Eylül ayında tanıtmıştı. Orçun "Leo" Sünear (Vokal), Derya Eke (Davul), Erdem Birgül (Gitar), Faruk Demir Tugayoğlu (Klavye), Cem Konuk (Bas), Efe Erkayacan (Tenor Saksofon)

6 Şubat 1945’te Jamaika’nın Saint Ann şehrinde doğan Bob Marley’in doğumgünü, akşam 18:00’de Bob Marley’in ölümünün 30. yılında vizyona giren Marley belgeseli gösterimiyle başlayacak. Mahi, Selekta Firuzağa ve Ras Memo’nun Dj’lik yapacağı gecede, Reggae türünün Türkiye’de önde gelen temsilcilerinden SATTAS özel bir performans ile sahne alacak.

Marley”

Müziği ve sevgi mesajlarıyla ”ikonlaşan” efsane reggae sanatçısı Bob Marley’in yaşamı, Kevin MacDonald tarafından ”Marley” filmiyle beyaz perdeye aktarılmıştı.

Belgeselde, 1981 yılında hayatını kaybeden Bob Marley’in müziğinin yanı sıra sosyal ve politik mesajlarla nasıl bir dünya ikonu haline geldiği ve bugüne kadar çok az sayıda müzisyenin bu başarıyı elde ettiği anlatılıyor. Bob Marley’in anısına ithaf edilen belgesel, sanatçının ailesinin desteğiyle çekildi.

 

Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.