ManşetTürkiye

BM’den ses kaydı ve Youtube yasağıyla ilgili açıklama

0

Birleşmiş Milletler sözcü yardımcısı Farhan Haq, Youtube’un yasaklanması ile ilgili kararın ‘Türkiye’nin uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uymayabileceğini’ belirtti. Gün içinde sızdırılan Suriye görüşmesiyle ilgili olarak da “Biz Suriye’de devam eden çatışmada daha fazla silahlandırmaya karşıyız.” dedi.

Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik olası bir saldırıyı değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaptıkları görüşmeyle ilgili internete sızan ses kayıtlarını değerlendiren BM Sözcü Yardımcısı Haq, şunları söyledi:

595812-UNSpokespersonFarhanHaq-1377584685-251-640x480

“Suriye’deki diplomatik çabalarımızı herkes biliyor”

“Suriye konusunda BM’nin tavrı açık ve nettir. Suriye konundaki diplomatik çabalarımızı herkes biliyor. Bunlar devam edecek. Biz Suriye’de devam eden çatışmada daha fazla silahlandırmaya karşıyız. Tüm ülkelere, özellikle bölgedeki ülkelere çatışmalara engel olunması konunda yardımcı olmalarını ve hükümet ile muhalifleri barış için masaya oturtacak çabalar göstermeleri için cesaretlendiriyoruz.”

Youtube’un erişime engellenemesi hakkında da konuşan Haq, BM’nin daha önce Twitter’ın erişime engellenmesi ile ilgili olarak yapmış olduğu “Türkiye’nin uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uymayabileceği” açıklamasını hatırlattı.

“Füle: Türkiye, bu nereye varacak ?”

Öte yandan bugün TİB’in Youtube’u kapatma kararıyla ilgili AB‘den de tepki geldi.

Ekran Resmi 2014-03-27 22.02.51.png

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle, twitter hesabından twitter ve Youtube kapatmalarını kast ederek :”#Turkiye bu nereye varacak?” diye sordu, “bilgi paylaşma özgürlügüne saygı gösterilmeli, kısıtlama ölçülü olmalı.” dedi.

(T24/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.