İklim KriziManşet

BM’den çocuklara iklim kriziyle ilgili görüşlerini paylaşma çağrısı

0

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi, “İklim Değişikliği Odağında Çocuk Hakları ve Çevre Hakkında bir Genel Yorum” çalışması başlatıyor. Bu kapsamda hazırlanan taslak metin kamuoyu ile paylaşıldı.

Ayrıca Uluslararası Çocuk Hakları Elçileri Derneği, çocuklara bir çağrı yaparak düzenlenecek atölye çalışması ile birlikte, bu genel yoruma dair çocukların da görüşlerini almak istediklerini belirtti:

“Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komitesi, İklim Değişikliği Odağında Çocuk Hakları ve Çevre Hakkında bir Genel Yorum hazırlığı içerisine girdi. Bu kapsamda Komite, taslak bir metin hazırladı ve görüş almak amacıyla bu taslağı kamuoyu ile paylaştı.

Yani anlayacağınız bu genel yorum doğrudan sizinle ve haklarınızla alakalı. Gerçekleştirilecek atölye çalışması ile birlikte, bu genel yoruma dair sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz. Bir araya gelerek biraz haklarınıza, biraz iklim krizine, biraz gezegene, biraz da günlük yaşam deneyimlerinize dair sohbet etmek istiyoruz. ‘Genel Yorum’ kavramı bazen çok resmi bir şey gibi algılanabiliyor. Bunu öngören Çocuk Hakları Komitesi, taslak yorumun bir de çocuk dostu versiyonunu hazırlamış. Yine de atölye çalışması esnasında kafanız karışırsa, fikir alabileceğiniz yetişkinler de çevrenizde olacaklar.

Sizleri bu paylaşım alanına davet ediyor olduğumuz ve bir araya geleceğimiz için oldukça heyecanlıyız. Başvuru formunu doldurmadan önce, aşağıdaki bilgilendirmeleri okumanız iyi olabilir!”

Zoom üzerinde online yapılacak atölye için başvuruların şu kriterlere uyması bekleniyor:

  • Katılımcıların 14 – 18 yaş grubunda olmasına,
  • Katılımcıların bu atölye çalışmasına kendi istekleri doğrultusunda katılmalarına,
  • Bu çalışmaya katılmaya istekli olmasına.

Son Başvuru Tarihi: 24 Ocak 2023
Kontenjan: 25 kişi
Çalışma tarihleri: 30 – 31 Ocak 2023
Çalışma Saatleri: 19.00 – 21.30

İlk atölye çalışması 29 Ocak’ta yüz yüze gerçekleştirilecek. Başvuru için buraya tıklayın

İkincisi başvuru 30-31 Ocak’ta alınacak.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.