DünyaManşet

BM: İsrail’in bombaladığı binaların askeri amaçlı kullanıldığına ilişkin kanıt yok

0

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nin Cenevre’deki merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michele Bachelet, İsrail’in Gazze’de saldırı düzenlediği binaların askeri amaçlı olarak kullanıldığına ilişkin bir kanıt bulamadıklarını belirterek İsrail’in savaş suçu işlemiş olabileceğini söyledi.

“Sivillerin ve sivil nesnelerin ayrım gözetmeksizin hedef alındığı tespit edilirse, bu tür saldırılar savaş suçu teşkil edebilir” ifadelerini kullanan Bachelet, İsrail’in bu binaların askeri amaçlı kullanıldığını iddia etmesine rağmen bu konuda kanıt bulamadıklarını kaydetti.

Uluslararası ajansların binası bombalanmıştı

İsrail’in Hamas’la yaşanan çatışmalar sırasında özellikle Gazze’de ABD merkezli The Associated Press (AP) haber ajansı ile Katar merkezli El Jazeera televizyon kanalının da içinde bulunduğu 12 katlı binayı hedef alması tepkilere yol açmıştı.

İsrail ile Hamas arasında 10 Mayıs’ta başlayan 11 günlük savaşta İsrail’in hava saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde 67’si çocuk, 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1900’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hamas’ın roket saldırılarında da İsrail’de de biri çocuk 12 kişi ölmüş, 357 kişi yaralanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.