İklim KriziManşet

BM Genel Sekreteri Guterres: “İklim değişikliği insanlık için en büyük tehdit”

0

BM Genel Merkezi’nde iklim değişikliği konusunda açıklamada bulunan BM Genel Sekreteri António  Guterres, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İklim Haber’de yer alan habere göre ABD’nin yaklaşık bir sene önce aldığı Paris Anlaşması’ndan çekilme kararını yorumlayan Guterres, bu kararın çok önemli olmadığını belirtirken ABD vatandaşlarının bu konuda bolca çalıştığını ifade etti:

“Yönetimin pozisyonundan bağımsız bir şekilde, ABD ülke olarak Paris’te verdiği taahhütleri yerine getirebilir. Hepinizin bildiği gibi, dünya genelinde de hükümetlerin rolü gitgide azalıyor”.

ABD, Paris Anlaşması’ndan çekilme niyetini açıklamasına rağmen, anlaşmaya göre çekilme 2020’den önce zaten gerçekleşemeyecek.

Genel Sekreter António Guterres, Güney Asya’daki sellerin 41 milyon kişiyi etkilediğini söylerken, Afrika’daki 900 bin kişinin kuraklık nedeniyle göç etmek zorunda kaldığını vurguladı.

Guterres, “Dünyanın iklim değişikliğiyle mücadelesini artırmasından önce daha kaç adet alarmın çalması gerekiyor, merak ediyorum” diyor ve ekliyor:

“On yıllardır algılanan problemleri ele almanın zor olabileceğini biliyoruz. Ancak iklim etkilerini zaten yaşıyoruz”.

Guterres yaptığı açıklamada, insanlık için en büyük tehdidin iklim değişikliği olduğunu ifade ederken, dünya liderlerine ülkelerinin seragazı emisyonlarını durdurma çağrısında da bulundu.

BM Genel Sekreteri, dünya liderlerinin emisyon azaltma hedeflerini yükseltmelerini teşvik etmek adına önümüzdeki yıl bir konferans organize etmeyi planlıyor.

Bağımsız analizlere göre, bazı ülkeler 2015 yılının Kasım ve Aralık ayında hazırlanan Paris Anlaşması doğrultusunda belirledikleri hedefleri yakalamaya çok yaklaştı.

 

(İklim Haber)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.