ManşetEnerjiİklim Krizi

Birleşik Krallık denizaşırı petrol ve gaz endüstrisi 2050’de üretim emisyonlarını sıfırlama sözü verdi

0

Birleşik Krallık merkezli denizaşırı petrol ve doğal gaz endüstrisi önümüzdeki on yıl içinde faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları yarıya indirme ve 2050 yılında tamamen ortadan kaldırma sözü verdi.

Bloomberg Green’de yer alan habere göre sanayi kuruluşu OGUK (Oil & Gas UK) tarafından Salı günü açıklanan taahhüt, küresel ısıtmaya karşı mücadelede enerji üreticileri üzerindeki baskıyı yansıtıyor. Ancak iklim aktivistleri müşteri emisyonlarının da hesaba katılmasını isterken açıklanan plan yalnızca üretim sürecinde ortaya çıkan doğrudan emisyonlarla ilgili.

Tüketimden çıkan emisyonlar planda yok

OGUK emisyon iyileştirme müdürü Louise O’Hara Murray planı duyurduğu konferans görüşmesinde “Kendi üretimimiz için karbondan arındırma yolumuzu kuruyoruz. Ürünün kullanımında daha fazla emisyon olduğunu kabul ediyoruz” dedi.

Murray’in açıklamasına göre şirketler verdiği sözü tutarsa on yılda dokuz milyon tondan fazla sera gazı salımı engellenmiş olacak. Bu da Birleşik Krallık’ın toplam emisyonlarının yüzde dördüne ya da bir yıl boyunca iki milyon aracın trafiğe çıkmasının yol açacağı emisyona denk geliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.