DuyurularManşet

Bir Tohum Vakfı ile Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği ‘sessiz kuşağın’ peşine düştü

0
Fotoğraf: Magma

Bir Tohum Vakfı ve Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği yeni başlatılan Sessiz Kuşağın Peşinde isimli projeyle ilgili olarak gönüllülere çağrı yaptı.

Çalışma, 1940’lı yıllarda ve öncesinde doğmuş Türkiyeli nüfusun, sosyal ve fiziki alanlarda yaşamlarını sürdürmeye dair edindikleri bilgi ve deneyimleri derleyerek bir külliyat haline getirmeyi amaçlıyor. 

Karantina, yeniden bağlantı için fırsat  

Yeşil Gazete Yazarı ve Bir Tohum Vakfı Yöneticisi Güneşin Aydemir projeyle ilgili çağrısında koronavirüs salgınının yaşlılar üzerindeki etkisine değinerek “Sessiz Kuşak olarak tanımlanan bu yaş grubu, gelecekle ilgili sorunlarımıza çözüm olabilecek geçmişten gelen bilgilerin öğrenilebileceği son kuşak. Ömür uzunluğu bağlamında, içinden geçiyor olduğumuz pandemi sürecinde en riskli yaş grubu olarak belirtiliyor” dedi. 

İzolasyon ve karantina kuralları nedeniyle büyük çoğunluğun evlerde yaşlıları ile birlikte kaldığı belirtilen çağrıda “Bizler de bu durumu; hem içinden geçtiğimiz bu belirsiz süreci kaydetmek hem de yaşlılarımız ile yeniden bağlantıya geçmek için bir fırsata dönüştürebiliriz diye öngördük” ifadeleri kullanıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş bilgiler günümüze aktarılıyor

Proje, “önceki nesillerin sahip olduğu onarıcı, koruyucu, geliştirici yaşam bilgi ve pratiklerini; hayatı güven içinde sürdürebilmeye dair tutum ve reflekslerini” yazılı hale getirerek kaybolmaya yüz tutmuş bilgilerin günümüz insanına aktarılmasını hedefliyor.

Çalışmaya katkı vermek isteyenler 31 Mayıs 2020 tarihine kadar, bu
adreste yer alan formu doldurarak aday olabilir.  Bilgi almak isteyenler için iletişim adresi ise [email protected]

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.