Kategoriler: EğitimManşet

Bir rezalet daha: Hurafelerle bilim dersi!

Üsküdar Anadolu Lisesi’nin sitesinde ‘Evrim Teorisi’ne savaş açıldı. Sitede yağmur meleklerle iniyor, karınca ‘Hayırlı sabahlar’ diyor.

Üsküdar Anadolu Lisesi’nin resmi internet sitesinde ‘okudukça’ bölümü bilimsel olayların dini referanslara dayanan anlatımları ve evrim teorisinin bilimsel olmadığını savunan yazılarla doldu. Sitede bacak bacak üzerine atmanın tıbbi sakıncaları sıralanıyor, rüzgâr enerjisinin önemi ise Kuran’dan surelerle anlatılıyor.
Prof. Dr. Arif Sarsılmaz’ın ‘Evrimin Çıkmaz Sokağı Mutasyon’ ve ‘Evrim İnancındaki Boşluklar Ara Fosil Çıkmazları-2’ makaleleri de Üsküdar Anadolu Lisesi’nin resmi internet sitesinde öğrenci ve velilerin okuması için yayımlanan yazılar arasında. ‘Evrim Teorisi’nin bilimselliği, Duane T. Gish imzalı bir yazıyla çürütülmeye çalışılıyor. Makaleye göre yaradılış ve evrim teorileri bilimsel teori olma kriterlerine sahip değil, deneyci ilim metodunun dışında yer alıyorlar.

Yağmur nasıl yağıyor?
Yağmurla ilgili makalede yağmur, sürtünme, hidrojen ve oksijen elektron bağları, itme-çekme dengeleri ile rahmet olup tatlı bir şıpırtı ile melekler eşliğinde yeryüzüne iniyor.
Okul yönetimi sitenin içeriğinden habersiz. Okul Müdürü İbrahim Arısoy önce yazılara dikkat etmediğini belirterek “Bana bir şey koymadan önce getiriyorlar, onaylıyorum. Evrim teorisiyle ilgili bir şeyler onaylamadım. Baktıracağım” dedi. Arısoy ardından “Dergiden olduğu gibi aktarmışlar. Düzenleme yapacağız. Okulumuzda inceleme kurulumuz var, bizim tarzımız, okulun kendi ürünlerini koymaktır. Ben okula ağustosta atandım. Benden önce konulmuş bir yazı bu. Gerekli düzenleme yapılacak” açıklamasını yaptı.

Dersimiz: Fen ve Kuran bilgisi

‘Enerji Kaynağı olarak Rüzgâr’da “Rüzgârların Kur’ân’da karanın ve denizin karanlıklarında yol gösteren ve ilâhî rahmetin bir müjdecisi olarak (Neml, 63) anlatılması, onun fosil yakıtlar yerine temiz bir enerji kaynağı şeklinde kullanılmasının bir işareti olarak düşünülebilir” deniliyor.

‘Yüce Mevlam’ diye konuşan yağmur damlası, “Her damlamızla mânevî âlemde kendimize ait tesbihat ve takdisatı yaparız. Melek kardeşlerimizin eşliğinde, ruh ve mânâ ile Vâcibü’l-Vücud’un sanatlarını alkışlayarak yeryüzünün her tarafına takdir edilen miktar kadar ineriz” diyor.

‘Karınca’nın ayak sesinden’ başlıklı makale ‘Hayırlı sabahlar insanoğlu’ diye başlıyor ve yaratılmasının ‘Rabbinin sınırsız ilim ve kudretiyle mümkün’ olduğunu anlatıyor. (Umay Aktaş Salman)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi