SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Bir doktor daha koronavirüse yenildi: Dr. Atilla Baran emekliliğine dört gün kala hayatını kaybetti

0

İzmir Alsancak Devlet Hastanesi‘nde, pandemi servisinde görev yapan Dr. Mehmet Atilla Baran, yakalandığı koronavirüs yüzünden, 12 günlük tedavinin ardından yaşamını yitirdi. 

1997 yılından bu yana hastanede görev yapan Dr. Baran, 26 Eylül’de koronavirüse yakalanmıştı. Önce kendi hastanesinde tedavi altına alınan Baran, altıncı gün Ege Üniversitesi Hastanesi‘nin yoğun bakım servisine sevk edildi. Tedavisi süren Dr. Baran, 12 gün sonra bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) yayımladığı sosyal medya açıklamasında, “Meslektaşımızı, bir doğa aşığını, bir gezgini yitirdik. Acımız tarifsiz” ifadelerini kullandı. 

Çalıştığı hastanede tören düzenlendi

Dr. Mehmet Atilla Baran’ın Alsancak Devlet Hastanesi’ndeki çalışma arkadaşları, hastanenin önünde meslektaşları için bir anma töreni düzenledi. Baran’ın hastanenin girişine koyulan fotoğrafının yanına çelenkler ve çiçek demetleri bırakıldı.

Emekliliğine dört gün kalmıştı

Baran’ın emeklilik onayının 30 Eylül tarihinde geldiği, fakat rahatsızlığı nedeniyle işlemlerini başlatamadığı öğrenildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Mehmet Atilla Baran, 24 yaşında bir kız çocuğu babasıydı.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.