ManşetTürkiye

Bilirkişi: İdil’in ölümünden İBB ve şoför sorumlu!

0

İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda yürürken, bölge yakınındaki Kurbağalıdere’nin dip temizleme ve balçık taşıma işini yapan şantiyeden çıkıp manevra yapan kamyonun altında kalarak can veren Şule İdil Dere’nin ölümüne neden olan aracın, bilirkişi raporuna göre İBB’ye ait olduğu belirlendi.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Şule İdil Dere, 12 Mayıs 2016’da Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yürürken manevra yapan İBB’nin hafriyat kamyonunun altında kalarak can verdi. Kamyonu kullanan Mümin K., kaza sonrası serbest bırakıldı.

Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturmada Kurbağalıdere’deki dip temizleme ve balçı taşıma işini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Deniz Hizmetleri Müdürlüğüve İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yaptığı belirlendi.

Bilirkişi raporunda da kamyon şoförüyle birlikte, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü’nde görev yapan 3 işveren vekili ve bir saha şefi ile İstaç A.Ş.’den sorumlu müdür ve saha şefi asli kusurlu bulundu. İki şirketin iş güvenliği uzmanları da tali kusurlu bulundu. Savcılık, kusurlu bulunan İBB personeli arasında devlet memuru olan yetkililerin yargılanabilmesi için İstanbul Valiliği’nden soruşturma için izin istedi.

(Hürriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.