ManşetTürkiye

Biletix’ten Grup Yorum’a veto!

0

Biletix, Grup Yorum’un konser biletlerini, “terör örgütüne yardım” gerekçesiyle, satmama kararı aldı. On binleri bulan konsere imza atan Grup Yorum üyeleri, sadece bilet satışlarıyla değil birçok engellemeyle karşılaştıklarını belirttiler.

Biletix, Grup Yorum’un konser biletlerini, “terör örgütüne yardım gidiyor” gerekçesiyle satmama kararı aldı. Geçtiğimiz hafta Bursa’da yapılacak konser öncesi Biletix’le görüşme yapan Grup Yorum’un organizatörlerine, Biletix yetkilileri, “Biletix’in kararı var. Grup Yorum biletleri ile örgüte yardım yapılıyor, satamayız” diyerek taleplerini geri çevirdi. Sözlü ifade karşısında evrak talep eden grubun organizatörlerine herhangi yazılı bir belge de verilmedi.

Kocaeli’nde de konser yeri değiştirildi
Kocaeli’nde de konser verecek olan Grup Yorum üyelerine bir engelleme de Kocaeli Valiliği’nden geldi. Kocaeli’nde Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği kesinleşen konseri engelleyen valilik yetkilileri, konserin Halk Eğitim Merkezi’nde yapılmasını kararlaştırdılar.

“Sadece bilet yasaklama değil, konserler engelleniyor”

Konuya ilişkin Grup Yorum üyesi Cihan Keşkek, “Eskiden konserler yasaklanırdı, albüm toplatma vardı, şimdi bilet satışı, konser kaygısıyla ikna edilmeye çalışılıyoruz” dedi. Biletix’in engellediği bilet satışlarına ilişkin Keşkek, henüz yazılı bir bilgilendirme yapılmadığını ve organizasyon firmasından bilgi beklediklerini ifade etti. Sadece bilet yasaklamayla değil, konserlerin engellendiği ve Grup Yorum’un şarkılarının olmadık yerlerde kullanıldığına dikkat çeken Keşkek, “BBP’nin propagandasında da Grup Yorum çalıyor. Şarkılarımız olmayacak yerde çalınmaya başladı, reklamlarda da kullanılıyor. Bunlara ilişkin köklü çalışma yapacağız. Tüm bu konuları işleyeceğiz” dedi. Konu hakkında bilgi almak istediğimiz Biletix yetkilileri ise henüz bir açıklama yapmadı.

Konser bileti satanlara hapis cezası verilmişti

Geçtiğimiz haftalarda Malatya’da Grup Yorum bileti satmak gerekçesiyle “terör suçu” kapsamında 6 üniversite öğrencisi 1 ile 13 yıl arasında ceza aldı.

BİLETİX’TEN AÇIKLAMA
Biletix yönetimi ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, ambargo haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Grup Yorum’un biletlerinin satışı konusunda hukuki inceleme yapıldığı doğrulanan açıklamada şu ayrıntılar verildi:

Düzenlenmesi planlanan Grup Yorum konseri biletlerinin tarafımızca satışının engellendiğini içeren haberler ve sosyal medyada bu yönde başlatılan boykot kampanyasını üzülerek takip etmekteyiz.

Grup Yorum konser biletlerinin satışına ambargo koyduğumuza yönelik açıklama ve yorumlar, hiç bir doğruluk payı içermemektedir. 9 Şubat 2012 tarihinde firmamıza gelen bu satış talebini değerlendirmeye alarak, konuyla ilgili çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak, basına da yansımış olan yargı kararının içeriğinin anlaşılması ve şirketimizin faaliyetlerine olan etkisini netleştirmek amacıyla, başvurumuza parallel olarak firmamız avukatları çalışmalarına başlamışlardır. Satışın önünde hukuki bir engel olup olmadığının netleşmesinin ardından, her ticari işletme gibi organizasyon ile ilgili son kararımızı alarak uygulamaya koyacağız.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.