DünyaManşet

Biden’ın adaylığı resmileşti

0

ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sanal olarak gerçekleştirilen Demokrat Parti Kurultayı’nda parti delegeleri Joe Biden‘ı partinin başkan adayı olarak gösterdi.

3 Kasım’da yapılacak 59’uncu başkanlık seçimleri öncesinde düzenlenen dört gün süreli Demokrat Parti Kurultayının ikinci gününde, ülke genelindeki delegeler online olarak oy kullandı. Böylece yeterli oyu toplayan Biden’ın adaylığı resmileşmiş oldu.

Clinton’dan destek konuşması

Sanal ortamda yapılan kurultayda Biden, adaylığının delegelerin çoğunlukla onaylanmasının ardından Delaware eyaletindeki evinden ailesiyle birlikte teşekkür etti.

Oylamanın yanı sıra yine videokonferans yoluyla kurultaya katılan eski ABD Başkanı Bill Clinton da Donald Trump’a karşı yarışacak Biden’a desteğini açıkladı.

‘Oval Ofis bir fırtına merkezi’

Clinton, konuşmasında Trump’a yüklenirken, “Böyle kriz zamanlarında Oval Ofis bir kumanda merkezi olmalıdır. Şu anda ise bir fırtına merkezi. Sadece kaos var” ifadelerini kullandı. Eski Başkan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Dünya nüfusunun sadece yüzde dördüne sahibiz, ancak dünyadaki COVID vakalarının yüzde 25 bizde. İşsizlik oranımız, Güney Kore’nin iki katından daha yüksek. İngiltere’nin yarısından, Japonya’nın üç katından fazla.

Donald Trump dünyaya liderlik ettiğimizi söylüyor. Salgın hastalık nedeniyle işsizlik oranını üçe katlayan tek büyük sanayi ekonomisi biziz. İş yapmak yerine zamanını sosyal medya ve televizyon seyretmekle geçiren bir başkan istiyorsanız o sizin adamınız.

Trump’ın adaylığı 27 Ağustos’ta ilan edilecek

Eski Cumhuriyetçi Dışişleri Bakanı ve Biden’ı destekleyen Colin Powell da “Bizim bugün askerlerimizi kendi ailesi gibi koruyup kollayan bir komutana ihtiyacımız var.” sözleriyle Trump’ı eleştirdi.

Cumhuriyetçi Partinin de yine Covid-19 salgınından dolayı sanal ortamda gerçekleştireceği kongre sonrasında Trump’ın başkan adaylığının 27 Ağustos’ta resmen ilan edilmesi bekleniyor. ABD’de başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleştirilecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.