DünyaLGBTİ+Manşet

Biden LGBTİ+ haklarının korunması için başkanlık bildirisi yayınladı

0

ABD Başkanı Joe Biden, LGBTİ+ bireylerin haklarının uluslararası çapta korunması için ekonomik yaptırım sinyali veren bir başkanlık bildirisi imzaladı.

Sembolik olan bildiride, “Kim olursa olsun veya kimi severse sevsin, her birey saygı ve onur çerçevesinde muamele görme ve korkmadan yaşama hakkına sahiptir” ifadeleri kullanıldı.

Eşitlik Yasası’nı hayata geçirme vaadi

Biden, görevinin ilk 100 gününde, Eşitlik Yasası olarak bilinen LGBTİ+ haklarına ilişkin düzenlemeyi hayata geçirme vaadinde bulunmuştu.

Bu kapsamda LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılıkla mücadele ve adalet sisteminde ‘adil muamele’ ile küresel çapta LGBTİ+ haklarının genişletilmesini vaat etmişti. 

‘Tüm diplomatik araçlar kullanılsın’

Bildiri ile Biden, ABD’nin dış misyonlarından bulundukları ülkedeki lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve interseksüel karşıtı politikalarla daha sıkı mücadele etmelerini istedi.

Buna ek olarak diğer ülkelerdeki LGBTİ+’lere karşı şiddet ve ayrımcılık hususunun, insan haklarına ilişkin yıllık raporlarda yer alması için Dışişleri Bakanlığı‘na direktif verdi.

Bu kurumlara, LGBTİ+ haklarının ihlal edilmesi durumunda, ‘potansiyel mali yaptırımlar ve vize kısıtlaması da dahil olmak üzere tüm diplomatik araçların kullanılması’ talimatı verildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.