Kültür-SanatManşet

Beyoğlu’nda yeni bir sanat etkinliği: Step İstanbul

0

“Herkes için ulaşılabilir sanat” fikri ile yola çıkan Step Istanbulbu yıl ilk kez 25 – 28 Nisan 2019 tarihleri arasında, Çağdaş İstanbul ve Tomtom Designhood işbirliğiyle Tomtom Kırmızı’da ve İtalyan Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşiyor.

Çağdaş İstanbul’un, tasarım ve sanatı birleştiren proje ve etkinliklere imza atan Tomtom Designhood ile birlikte gerçekleştireceği Step Istanbul, erişilebilir sanatı keşfetmeyi bekleyen ziyaretçilerine “bir adım” niteliğinde olmayı hedefliyor. 

Sanatı ulaşılabilir bir olgu olarak ifade etme amacıyla yola çıkan Step Istanbul, sanata ilgi duyan ve daha fazla bilgi edinmek isteyen gençleri hedefliyor. Etkinlik, sanat alımı yapmayı düşünenlerin kendi kişisel deneyimlerini yaşamalarına ve paylaşmalarına fırsat verecek yeni bir platform oluşturuyor.

Bala Gürcan tarafından hazırlanan konuşma programı “Step Talks” ile desteklenecek Step İstanbul, sanatla yakından ilgilenmek isteyenlere keyifle vakit geçirebileceği bir alan yaratacak. Programda küresel sanat dünyasının güncel dinamiklerine ve sanat üretimi üzerine diyaloglara yer verilecek. Ayrıca sanat eleştirisi, küratöryel yaklaşımlar ve çağın vazgeçilmezi olan yeni medya sanatına dair bölümler de yer alacak. Konuşma programının yanı sıra workshoplar, sanatçı performansları ve belirli zaman aralıklarıyla sanat yürüyüşleri de gerçekleştirilecek.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.