Ekolojik YaşamManşet

Beykoz ormanlarının imara açılması projesi meclis gündeminde

0

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Sera Kadıgil, Beykoz Ormanları’nın talan edilerek 553 adet villa yapılması planını Meclis’e taşıdı. Kadıgil, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlaması istemi ile soru önergeleri verdi.

İstanbul Beykoz’da özel ormana 553 adet villa yapılmasını öngören projenin imar planı Aralık ayı ortasında yayımlanmıştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına 553 adet villa yapılmasını öngören projenin imar planının iptali için dava açacaklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Bakanlık bugün Beykoz’da en az 5 bin ağacın katledilip yerine beton dökülmesine onay vermiş durumda. Tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacak; Beykoz’da yapılmak istenen bu doğa katliamını durduracağız” demişti.

AKP’deki 17 yıllık siyaset geçmişinin ardından istifa eden İBB Meclis üyesi Muharrem Kaşıtoğlu da Beykoz’daki ormanlık bölgenin nasıl imara açıldığını TV5’ten Çağlar Cilara’ya anlatmış, “Söz konusu alana “kamu yararı” gerekçe gösterilerek 550 villa yapılacak.” demişti.


Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Sera Kadıgil

Bu gelişmeler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlaması istemiyle soru önergeleri veren Kadıgil,  Bakanlara, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Deniz kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var” sözlerini de anımsatarak; “Genel Başkanınızın sözlerini düşündüğünüzde bu proje ihanet midir yoksa kapitalizmin bir oyunu mudur? dedi.

CHP’li Kadıgil önergesinde21 Ekim 2017 tarihinde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz” dedi. Yine  Erdoğan,  9 Ocak 2019 tarihinde yaptığı konuşmada; “Denizlerimizin kenarlarında, orman alanlarında buraları betona çevirme gayreti içinde olanlar var. Bu kapitalizm nelere muktedir. Orman falan kesiyor, götürüyor. Dikey mimari yapayım, malı götüreyim. Biz medeni olmayı bileceği ki o beton yükselişlerde değil, toprağa yakın olma anlayışında bulunacağız. Kimsenin gözyaşına bakmayacağız, yıkılacaksa yıkacağız” ifadelerini kullandı. Bu sözler düşünüldüğünde bu projeyi hangi kapsamda değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.