Kategoriler: Spor

Beşiktaş için CAS günü

Beşiktaş’ın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS), UEFA ile olan davası başladı.

Siyah-beyazlı kulübün, UEFA Disiplin Kurulu’nun şike iddialarıyla ilgili verdiği tedbir amaçlı bir yıl Avrupa kupalarından men cezasına yaptığı itiraz, bugün İsviçre’nin Lozan şehrindeki CAS’ta görüşülüyor.

Duruşmalı toplantıya Beşiktaş adına yönetici Melih Sami Esen ve yabancı avukatlar katılıyor. Mahkeme, duruşmanın sabahki oturumunda kulübün savunmasını dinleyecek.

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda ise tanıklar eski yöneticilerden Serdal Adalı, eski teknik direktör Tayfur Havutçu, kulüp çalışanı Ahmet Ateş ile uzman tanıklar eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doç. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay dinlenecek.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ise video konferans ile yine tanık olarak duruşmaya katılacak.

CAS’ın Beşiktaş ile ilgili kararını 30 Ağustos’ta açıklaması bekleniyor.

CAS’tan açıklama var

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Avrupa FutbolFederasyonları Birliği (UEFA) arasındaki duruşmaların bu hafta yapılacağını duyurdu.

CAS’ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, UEFA ile hızlı yargılama konusunda anlaşan kulüplerden Beşiktaş’ın duruşması yarın, Fenerbahçe’nin ise 21 ve 22 Ağustos tarihlerinde İsviçre’nin Lozan kentinde yapılacak. CAS prosedürü doğrultusunda kamuoyuna kapalı olarak gerçekleşecek duruşmalara, kulüp temsilcileri katılacak.

Fenerbahçe ile ilgili kararın 28, Beşiktaş ile ilgili kararın ise 30 Ağustos’ta verilmesi bekleniyor.

(Ajanslar)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi