TürkiyeGündemManşet

Berberoğlu: Kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere teslim olacağım

0

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yargılamasının devam etmesine karşın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere teslim olacağım” dedi.

Berberoğlu’nun milletvekilliği HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile birlikte haklarındaki  fezlekelerin TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi sonrası düşürüldü. Konuya ilişkin ilk açıklamasını CHP Genel Merkezi‘nde yapan Berberoğlu, “Karar sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Türkiye’de benim cezaevinden çıktığım günden bu güne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla saftirik olurdu” ifadesini kullandı.

 

Yargıtay’da cezası onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) dosyası görüşülen Berberoğlu, önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezasını yatmak üzere teslim olacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu: Millet iradesinin yok sayılması

Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz” ifadesini kullandı. 

Leyla Güven: Kararda CHP’nin de sorumluluğu var

TBMM Genel Kurulu‘na getirilen fezlekeyle milletvekilliği düşürülen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ise “Darbeler sadece silahlarla olmuyor. CHP’li bir milletvekilli de var, ama bu kararda CHP’nin de sorumluluğu var” dedi.

Leyla Güven, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik siyaset yürüten Kürtlere karşı sürekli bir darbe halinde, darbenin ille de silahlı olması gerekmiyor. Evet, muhalif olana da var, CHP’li bir milletvekili de var ama CHP’nin bunda sorumluluğu da var. 2016’da dokunulmazlıklar kaldırıldığında güçlü bir sesle HDP ile hareket etmiş olsalardı belki bugün bunları yaşamayacaktı.” Güven, siyasetin yaşamın her alanında olduğunu ve mücadelesini sürdüreceğini kaydetti. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.