ManşetTürkiyeUncategorized

Belediye Başkan vekili İstanbul Valisi Yerlikaya oldu

0

Yürürlükteki mevzuata göre, İçişleri Bakanlığı’nın uhdesinde olan vekil atama kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Süreci İstanbul valimiz Ali Yerlikaya götürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın Belediye Başkan Vekilliği’ne getirilmesi hakkında “Bu süreci, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya götürecek. Şu anda İstanbul Valimiz Ali Bey, görevine başladı” dedi. Mevzuata göre, büyükşehir belediye başkanlıkları için ortaya çıkan bu tür durumlarda, vekil atama yetkisi İçişleri Bakanlığı’nın.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, aynı zamanda 23 Haziran’a kadar Büyükşehir Belediye Başkan Vekili oldu.

Partisinin grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP lideri Erdoğan, “Bu kararı, siyasetçiler olarak sorunlarımızı demokrasi ve hukuk içinde çözme irademizi güçlendirecek, hakemliği milli iradeye bırakacak en doğru adım olarak görüyoruz. İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacak bu kararı, demokrasimizi güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz” dedi.

‘Herkes haddini bilecek’

Erdoğan, grup toplantısında da TÜSİAD’a çattı; “Bazı işadamı grupları dünkü bu karardan sonra garip garip açıklamalar yapıyorlar. Bundan sonra da bizler bu tavırlarınızla ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz süreçte böyle bir açıklamayı yaparsanız bunlar normalleşmeyi getirmez. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek. Herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun, iş adamı mısın, işini yap. Müdahale maiyetinde açıklamalar yaparsanız sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gösteriyor. Buna göre bizim de size bakışımız değişecektir” diye konuştu.

TÜSİAD’dan YKS’nin kararı üzerine dün atılan tweet’te “Kapsamlı bir ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericilidir” ifadeleri kullanılmıştı.

 ‘Millet bizden hesap sorar’

İstanbul’daki yerel seçimde “15 bin seçmenin iradesinin alenen gasp edildiğini” ilere süren Erdoğan, iptal edilen oyların sayımıyla aradaki farkın neredeyse yarı yarıya azalmamış olması durumunda meselenin buralara kadar gelmeyeceğini belirtti; “Biz bu yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak milletimiz bizden hesap sorar” dedi.

“Erdoğan şöyle konuştu: “62 bin sandık görevlisinden 20 bine yakınının kanuna rağmen banka ve özel okul çalışanlarının arasından seçilmiş olması şüphelerimizi daha da artırdı. İBB Başkanlığı seçimlerinde organize bir yolsuzluk, tam kanunsuzluk ve usulsüzlük olduğuna inanıyoruz.İptal edilen oyların çoğunun AK Parti’ye çıkması ve görevlilerinin neredeyse üçte birinin kanuna aykırı bir şekilde atanmış olması bunu gösteriyor.”

YSK’den tersi bir karar çıksaydı yine uyacaklarını söyleyen AKP lideri, ‘küresel bir senaryo doğrultusunda Türkiye’yi yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıya oldukları” iddiasını yineledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.