DünyaKadınManşetSpor

Belçika Kadın Basketbol Milli Takımı’na cinsiyetçi ifadeler kullanan yorumcuya ekran yasağı

0

Belçika’da spor yorumcusu Eddy Demarez‘in kamu yayıncısı VRT‘nin Facebook canlı yayınında, ülkenin Kadın Basketbol Milli Takımı hakkında sarf ettiği homofobik ve cinsiyetçi ifadeleri yüzünden ekrana çıkması yasaklandı.

VRT yönetimi, söz konusu yorumların kurum politikasına tamamen ters düştüğünün altını çizerken, Demarez’in televizyondaki işine tamamen son verilip verilmeyeceğinin de incelendiğini açıkladı.

Belçika Basketbol Federasyonu ve Belçika Basketbol Kadın Milli Takımı ise Eddy Demarez’in kanaldan tamamen uzaklaştırılmasını talep etti.

‘Kabul edilemez, şoke edici ve mide bulandırıcı’

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre, Japonya’nın başkenti Tokyo’daki Olimpiyat Oyunları’na katılan Belçikalı sporcular, cumartesi günü ülkeye dönerken, gelişleri VRT’nin spor servisi Sporza tarafından Facebook canlı yayını ile aktarıldı.

Çeyrek finalde Japonya’ya elenen Belçika Kadın Basketbol Milli Takımı’nın geçişi sırasında, spor yorumcusu Eddy Demarez, kadın sporcular hakkında cinsiyetçi ve homofobik yorumlarda bulundu.

Bu ifadeleri Twitter hesabı üzerinden değerlendiren Belçika Kadın Basketbol Milli Takımı’nın kaptanı Ann Wauters, “Kabul edilemez, şoke edici ve mide bulandırıcı” yorumunu yaptı.

Oyuncu Hanne Mestdagh da, “Saygısız, acı verici ve aşağılayıcı. Eve böyle gelmek güzel!” dedi.

Özür diledi

Belçika Basketbol Federasyonu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür fikirlere sahip birinin kamu yayıncısının ekran yüzü olarak devam edemeyeceğini kaydetti ve Demarez’in hemen istifa etmesini, istifa etmemesi durumunda ise iş akdinin feshedilmesi gerektiğini belirtti.

Federasyon, Demarez’in yorumları hakkında gerekli yasal işlemlere başvurulması konusunun araştırıldığını da ekledi.

Eddy Demarez ise “çizgiyi ciddi şekilde aşan açıklamalar yaptığını” kaydetti ve kadın basketbolculardan ve kamuoyundan özür diledi. Demarez, ayrıca “Gerekli dersleri çıkardım ve emin olun gelecekte bir daha böyle bir şey olmayacak” ifadelerini kullandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.