Emek

BEDAŞ önüne direniş çadırı kuruldu

0

Enerji-Sen üyesi BEDAŞ işçileri, işten çıkarılan 123 işçinin işe geri alınması talebiyle BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne direniş çadırı kurdu.

Enerji-Sen, işten çıkarılan 123 BEDAŞ işçisinin işe geri alınması talebiyle BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne çadır kurdu.

Taksim Meydanı’nda toplanan Enerji- Sen üyeleri BEDAŞ Genel Müdürülüğü önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Direne direni direnişle zafere”, “Zafer direnen işçilerin olacak”, “Taşeron işçisiyiz örgütlüyüz güçlüyüz”, “Enerji işçisi köle değildir” şeklinde sloganlar atıldı.

BEDAŞ Genel Müdürülüğü önüne ulaşan işçileri polis barikatı karşıladı. Bir süre sloganlarla bekleyen ve oturma eylemi yapan işçiler, hiç bir koşulda çadır kurma eyleminden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Kask ve gaz maskelerini takarak saldırı hazırlığı yapan polis, işçilerin kararlılığı üzerine vazgeçti. Enerji-Sen üyeleri, atılan işçiler geri alınana kadar Genel Müdürlük önünde olacaklarını vurguladılar.

Burada açıklama yapan Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, BEDAŞ’ın sendikalı olan işçileri işe geri almak istemediğini hatırlattı.

Çalışma Bakanlığı’nın işçilerin değil asıl işveren olan BEDAŞ’ın işçileri olduğu yönündeki tespit ve kararını hatırlatan Kartal şöyle devam etti: “Bu devletin Çalışma Bakanlığı bize “siz haklısınız, bugüne kadar BEDAŞ’ta taşeronda çalıştıranların hepsi yasadışı biçimde çalıştırılmıştır”diyor. BEDAŞ ise yasa tanımaz bir şekilde Bakanlığın kararını uygulamıyor. Biz yasa dışı hiçbir iş yapmadık. Evimize ekmek götürmek içni emek üretiyoruz ve ürettiğimiz bu emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Onuda ödemek için yalan söylüyorlar. Devlet nasıl ki yasalarına uymayanlara gerekli yaptırımı uyguluyorsa bizde devletten işçiler için var olan yasaları uygulamasını istiyoruz.”

Enerji-Sen üyeleri BEDAŞ önüne kurdukları çadırı her sabah 08.00’da açıp 17.00’da kapatacaklarını açıkladılar.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.