ManşetTürkiye

BDP İmralı Tutanaklarını sızdıranları açıkladı

0
Selahattin Demirtaş hafta sonu yaptığı açıklamada, tutanakların partileri üzerinden sızdırıldığını söylemişti.

BDP, İmralı tutanaklarını çoğaltan iki Parti Meclisi üyesinin istifa ettiğini açıkladı. Basın sorumlusu Ali Özgüç’ün de görevine son verildi.

Selahattin Demirtaş hafta sonu yaptığı açıklamada, tutanakların partileri üzerinden sızdırıldığını söylemişti.

BDP, basına sızan İmralı tutanaklarıyla ilgili açıklama yaptı.

Metnin çoğaltılmaması kararına rağmen iki Parti Meclisi (PM) üyesinin PM Toplantısı’na ara verildiğinde kimsenin bilgisi ve onayı olmadan tutanakları çoğalttıkları, bu sırada parti personelinin de tek bir nüshayı kendisi okumak üzere çoğalttığı belirtildi.

Açıklmada ”Basın büromuzda çalışan Ali Özgüç, gazeteci Alper Atalay’ın metin üzerinden fotoğraf çekmesine izin vermiştir. Milliyet’te yayınlanan tutanak resminin bir fotoğraf kaydı olduğu anlaşılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Tutanakların basında yer almasıyla ilgili Rauf Kocaman ve Resul Baykara’nın PM üyeliklerinden istifa ettiği kaydedildi. Partinin basın biriminde çalışan Ali Özgüç’ün parti yönetimine haber vermeyerek tutanakları bir basın çalışanıyla paylaşması nedeniyle görevine son verildi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hafta sonu yaptığı açıklamada, tutanakların partileri üzerinden sızdırıldığını söylemişti.

(Ntvmsnbc)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.