Editörün SeçtikleriHayvan HaklarıManşet

Bayraklı Katliamı: Silahı sıkan sanık bile masum olduğunu iddia etti

0
Fotoğraf: Yağmur Özgür Güven, Bayraklı Katliamı,
Fotoğraf: Yağmur Özgür Güven

İzmir‘in Bayraklı ilçesinde ‘sahipsiz köpek besleme’ yüzünden yaşandığı öne sürülen ve aynı aileden üç kişinin onlarca kurşun sıkılarak katledildiği Bayraklı Katliamı‘nın dördüncü duruşması bugün görüldü. İzmir Adliyesi 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mahkeme heyeti Haziran 2022’de yaşanan olayla ilgili olarak olay yerinde keşif yapılması talebiyle duruşmayı 12 Mayıs 14.30’a erteledi.

Olay, Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak’ta 10 Haziran 2022’de meydana gelmişti. Ali İhsan Kılıç ve Yahya Köşek’in olayın beş gün öncesinde kavga ettiği belirtilmiş, kavganın ardından Ali İhsan Kılıç’ın evinin önünde yeniden başlayan tartışmanın dönüştüğü kavgada Ali İhsan Kılıç, Yahya Köşek’e, Meryem Köşek’e ve Funda Güçlü’ye ateş etmişti. Yahya ve Meryem Köşek çiftinin ve iki çocuk annesi olan kızları Funda Güçlü müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Kılıç’ın defalarca ateş ettiği ve ailenin diğer üyelerinin Kılıç’a engel olmaya çalıştığı belirtilmişti. Köşek ailesinin sokakta yaşayan köpeklere yemek verdikleri için cinayetin gerçekleştiği ifade edilmişti. Mehmet Kılıç’ın ise olay gününde ailenin kızları Filiz Topaloğlu‘nu başına odunla vurarak yaraladığı bildirilmişti.

‘Silahı sıkan sanık bile masum olduğunu iddia etti’

Ailenin avukatı bugün görülen davanın dördüncü duruşması sonrasında açıklamada bulunarak şunları aktardı:

“Sokak köpeklerini besledikleri bahanesiyle katledilen ailenin dördüncü duruşmasına geldik. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Her iki sanık da suçsuz olduğu iddia etti. Silahı sıkan sanık bile masum olduğunu iddia etti. Şarjör veren sanık ‘Ben kesinlikle şarjör vermedim’ dedi. Ki kamera görüntüleri, tanık anlatımları hepsi bunun aksini göstermekteydi. Mahkemece keşif kararı alındı. Nisan’da olay yerinde keşif yapılacak. Sanıklar orada olay günü yapılan eylemleri tekrar gösterecek. Tanıklar tekrar orada dinlenecek. Mayıs’ta da büyük ihtimalle karar duruşması olacak.”

Duruşmayı Yeşil Gazete yazarı Yağmur Özgür Güven‘in de aralarında olduğu çok sayıda hayvan hakları savunucusu izledi. Bireysel hayvan hakları savunucuları, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, Doğa İnsan ve Hayvan Koruma ve Bilgilendirme Federasyonu (DİHFED) ve Deneye Hayır Derneği duruşmaya katıldı.

‘Keşif başında istenilmesi gereken bir şeydi’

Rıdvan Güçlü’nün kuzeni Sinem Güçlü, Yeşil Gazete’ye duruşmada yaşananları ve olay yerinde yapılması Mahkeme Başkanı tarafından istenen keşfe ilişkin şunları anlattı:

“Keşif başında istenilmesi gereken bir şeydi. Karşıdaki avukat zaten keşif istemedi; DNA incelemesi istedi.

Polis ihmali çok. Birçok ihmalden dolayı şu anda biz bunları yaşıyoruz. Duruşmada tahrik edildiğimizi düşünüyoruz. Çünkü karşı tarafın aile üyeleri geldi. Onlar gelince duruşma salonunda sözlü bir gerginlik oldu. Karşı tarafın avukatı duruşma daha başlar başlamaz güvenlik sebebiyle davanın yerinin değişmesini istedi. Ki karşı tarafın avukatının yönlendirdiğini düşünüyorum; çünkü sonrasında onların yanına gittiğini gördüm.”

Fotoğraf: Yağmur Özgür Güven, Bayraklı Katliamı,

Fotoğraf: Yağmur Özgür Güven

‘Benim hiçbir suçum yok, psikolojim bozuldu’

Davada sanıklar Ali İhsan Kılıç’ın “kasten öldürme”, Mehmet Kılıç’ın da “kasten öldürmeye iştirak” suçlarından üçer kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Sanıkların ayrıca “silahla tehdit“, “kasten yaralama” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından da cezalandırılması isteniyor.

Duruşmada Köşek ailesinin avukatı her iki sanık için de ‘tasarlama’ ve ‘canice hislerle cinayet’ten ceza talebini yineledi.

Sanık avukatı ise maktullerin ailesine başsağlığı dileyerek davanın daha güvenlikli bir ile nakledilmesi talebinde bulundu. Ayrıca maddi delillerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Avukat, delillerin özellikle Jandarma Kriminal’de incelenmesi gerektiğini ve sanık Mehmet Kılıç’ın salıverilmesi taleplerinde bulundu. Kılıç ise “Benim hiçbir suçum yok, psikolojim bozuldu” dedi.

Duruşma 12 Mayıs 14.30’a ertelendi. Mahkemenin Nisan’da olay yeri incelemesi istediği saatte çocuklarının okuldan geldiğini aktaran, Rıdvan Güçlü’ye mahkeme başkanı o gün çocukları uzaklaştırmasını söyleyerek “Adalet için bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İki ailenin daha önce de birkaç kez aynı nedenle tartıştıkları daha sonra öğrenilmişti. Olayın yaşandığı gün 10 Haziran 2022’de Ali İhsan Kılıç, Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve kızı Funda Güçlü’ye ateş etti. Yahya Köşek, Meryem Köşek ve Funda Güçlü hayatını kaybetti. Ali İhsan Kılıç ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından aynı gün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Ayrıca yeğenlerini olay anında eve çıkararak saklayıp kapıyı kimseye açmamaları gerektiğini söyleyen ailenin kızları Filiz Topaloğlu’nun da olay esnasında silah doğrultularak tehdit edildiği belirtilmişti.

Ali İhsan Kılıç’ın ağabeyi Mehmet Kılıç’ın da sopayla Filiz Topaloğlu‘nu başına vurarak yaraladığı bildirilmişti.

Kılıç’ın emniyetteki ifadesinde Köşek ailesiyle sokak köpeği konusunda zaman zaman tartışmalar yaşadıklarını, olay günü de Köşek ailesinin beslediği sokak köpeklerinden birinin torununu korkuttuğu için olayı gerçekleştirdiğini, olay anında şekerinin yükseldiğini ve o anları hatırlamadığını söylediği bildirilmişti.

Sanıklar Ali İhsan Kılıç’ın “kasten öldürme”, Mehmet Kılıç’ın da “kasten öldürmeye iştirak” suçlarından üçer kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Sanıkların ayrıca “silahla tehdit”, “kasten yaralama” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından da cezalandırılması isteniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.