Doğa MücadelesiManşetYerel

Batman’da yangın: Üç saatte 250 dönümlük alan kül oldu

0

Batman‘ın Gercüş ilçesine bağlı Güzelöz köyünde çıkan yangında içerisinde üzüm bağı, badem ve incir ağaçlarının bulunduğu 250 dönümlük alan yandı.

Yangını söndürmek isterken dumandan etkilenerek bayılan bir kişi tedaviye alındı. Jandarma yangının çıkış nedeniyle ilişkili soruşturmasını sürdürüyor.

Rüzgar etkisiyle büyüdü

Güzelöz köyünde, sabah saatlerinde üzüm bağı ve meyve ağaçlarının da bulunduğu bölgede yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, ilk önce köylüler, daha sonra da gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonunda yangın kontrol altına aldı. Yangında üzüm bağı, badem ve incir ağaçlarının bulunduğu 250 dönümlük alan yandı. Yangın bölgesinde itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması devam ederken, jandarma ekipleri inceleme başlattı.

Bir kişi bayıldı

DHA’nın aktardığına göre Güzelöz köyünde söndürme çalışmasına destek veren ve ateşin ortasında kalarak dumandan etkilenen köylülerden Mehmet Doğan, bölge halkı tarafından baygın halde bulundu.

Yangın bölgesine çağırılan ambulansla Gercüş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Doğan, yapılan müdahalenin ardından Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Doğan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruğu belirtildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.