KadınManşetTürkiye

Başsavcılık, ‘sürtük’ sözüne soruşturma açılmasına gerek görmedi

0
Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 1 Haziran’da partisinin grup toplantısında Gezi eylemlerine katılanlar için sarf ettiği “terörist” ve “sürtük” ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunan dört kadının dosyasını yanıtlayan Bartın Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma açılması talebini reddetti.

Erdoğan’ın ifadelerine karşı pek çok farklı  şehirde kadınlar, sivil toplum örgütleri cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmuş, bazı yerlerde şikayet dilekçeleri bile alınmamıştı.

Fotoğraf: Ozan Mercan / csgorselarsiv.org

Sözcü‘den Saygı Öztürk‘ün haberine göre Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Haziran’da yapılan suç duyurusu hakkında kararını açıkladı:

“Yasada ‘ihbar ve şikayet konusu fiilin suç oluşturmaması halinde bir araştırma yapılmasını gerektirmeksizin açıkça anlaşılması, ihbar veya şikayetin soyut ve genel nitelikte olması durumunda soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilir’ hükmü yer almaktadır. Hakaret suçunun oluşabilmesi için bir kimseye yönelik olarak eylemin yapılmış olması gerekir. Açıklanan nedenlerle ihbar edilen hakkında kamu adına soruşturmaya yer olmadığına karar verildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.