ManşetTürkiye

Başbakanlık Müşaviri Yerkel’in tekme attığı madenci gözaltına alındı, şüpheli olarak sorgulandı

0

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ’ın haberine göre Başbakanlık Müşavir Yusuf Yerkel’in tekmelediği Erdal Kocabıyık 10 yıllık madenci ve Soma Madencilik’e ait başka bir madende çalışıyor.

Kocabıyık olay sonrasında savcılık talimatıyla şüpheli olarak gözaltına alındı. Sorgusunda 10 yıllık madenci olduğunu söyleyen Kocabıyık kısa ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Yusuf Yerkel hakkında suç duyurusu

Erdal Kocabıyık avukatı aracılığıyla kendisini tekme atarak darp eden Yusuf Yerkel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdur olarak savcılığa ifade veren Kocabıyık darp raporunu da dava dosyasında sundu.

Kocabıyık eylem nedenini “Uyar Madencilik’te çalışıyordum. Geçen yıl çıkan yangın nedeniyle bu şirkete ait maden kapatıldı. Benim iki aylık alacağımı vermediler. Ayrıca 1.5 yıllık tazminatım da içeride kaldı. Bunların ödenmemesi nedeniyle tepki olarak eylemi gerçekleştirdim” olarak açıklandı.

Söz konusu yangın, 20 Ekim 2013’e Soma’da faaliyet gösteren Uyar Madencilik’e ait Darkale Kömür Ocağı’nda yaşandı. Saat 05.00 sıralarında yerin 300 metre altında meydana gelen göçükle birlikte çıkan yangında, 6 çocuk babası 49 yaşındaki Yunus Güçlü yaşamını yitirirken, 27 işçi de yaralandı. Bu olayın ardından güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle işçiler çalışmayı durdurdu ve iş bıraktı. Uyar Madencilik de aldığı bir kararla madeni kapattı ve işçilere tazminatlarını ödeyeceklerini söylendi.

Yusuf Yerkel’e rapor veren doktor Gökhan: Çocuğum sahteci misin diye soruyor

Hürriyet’in haberine göre Soma’da eylemciye tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e 7 gün iş göremez raporu verdiği için tepkilere hedef olan Doktor Şervan Gökhan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) e-posta grubuna mesaj göndererek kendini savundu.

Gökhan 14 Mayıs 2014’te arandığını ve hastaneye Başbakanlık’tan bir hastanın geleceği ve hastanede veya yakınlarda isem tarafımdan hastanın değerlendirilip değerlendirilemeyeceği sorulduğunu yazdı.

Gökhan raporu yazma nedenini şöyle açıkladı:

Ben hastayı grafi çekiminde iken gördüm ve grafi çekildikten sonra hemen orada muayene ettim. Hastanın özellikle sağ alt ekstremitesinde hareketle ağrı ve hassasiyet mevcuttu. Aynı zamanda sağ dizde ve tibiada (ki bunu da rapora yazmayı unutmuşum) yumuşak doku şişliği vardı. Ben gelmeden önce hastayı muayene eden arkadaşlarımız hastanın muayene formunu zaten doldurmuştu ve muayene bulguları da benim fizik muayene bulgularım ile aynı idi. Hastaya 5 veya 7 gün bacağına yük bindirmemesini, kendisine istirahat raporu yazabileceğimi ifade ettim ve yazdım. Daha sonra hastayı önerilerle taburcu ettim.

Şervan Gökhan 6 yaşındaki çocuğunun kendisine sahteci misin diye sorduğunu ifade etti.

(Cumhuriyet, Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.