ManşetTürkiye

Barış Gemisi İstanbul’daydı

0

9 Temmuz 2014 tarihinde Yokohama’dan 84.turu için yola çıkan ve 1983 yılı itibariyle “Nükleer tehditler, savaş ve şiddetten arındırılmış bir dünya için” denizaşırı yolculuklar yaparak bu sayede farklı farklı ülkelere barış mesajlarını  ileten  Japonya menşeili “Peace Boat- Barış Gemisi” son turunda İstanbul Karaköy’de demirledi.

 

 

17 peace boat

Gemide bulunan 2 aktivist, Birleşik Kıbrıs Platformundan Barış Gemisi temsilcisi Koustantinos Kalomvokidis , İstanbul Kıbrıslılar Bilim Eğitim Sağlık ve Dayanışma Derneği (KIBES) , Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu üyeleri ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi temsilcilerinden oluşan bir grup  Beyoğlu Cezayir toplantı salonunda ortak basın toplantısı düzenledi.

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu tarafından okunan basın açıklamasında toplantının aslında bir barış buluşması olduğu belirtilerek  Japonya’daki barış güçleriyle dayanışma içerisinde olunduğu ifade edildi.

Basın açıklamasıyla Ukrayna’daki savaşın  son bulması gerektiğine vurgu yapılırken Ukrayna’ya yapılan uluslararası müdahalelere de son verilmesi gerektiğinin altı çizildi. Aynı şekilde israil’in Gazze’ye yönelik saldırıları kınandı ve Filistin’in başkenti Kudüs olan bağımsız ve demokratik bir devlet  olması gerektiği söylendi.

‘Ezidi ve Kürt halkıyla dayanışma içindeyiz’

IŞİD ve Suriye devletinin terörüne karşı, Suriye ve Irak halklarıyla, Êzidî ve Kürt halkıyla dayanışma içinde olunduğu belirtildi.

‘Kıbrıs barış köprüsü olmalı’

Kıbrıs halkının kendi geleceğini kendisinin tayin etmesi , Kıbrıs’ın işgalden, üslerden, silahlardan arındırılarak, Doğu Akdeniz ile Avrupa arasında barış köprüsü olan bir ada haline gelmesi gerektiği beyan edildi.

Barış Gemisi ,toplantı sonrasında demirlemiş olduğu Karaköy -Salıpazarı’ndan  9 Eylül akşam saatlerinde ayrılarak Karadeniz’e açıldı. Geminin güzergahı sırasıyla Bulgaristan , Romanya , Sochi ve Ukrayna. . 2014 Kış olimpiyatlarının Çerkesler açısından yapılmasının  tartışma yarattığı şehir Sochi’de barış mesajını  duyurmayı planlayan Barış Gemisi  aynı şekilde günümüzde  maalesef  barışçı günler yaşamayan Ukrayna’yı da ziyaret  edecek . Barış Gemisi’nin 21 Ekim’de  Japonya/Yokohama’ya geri dönmesi planlanıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.